Prima reacție a lui Orban la decizia DIICOT privind Dosarul 10 August: Nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor-şefi!

Prima reacție a lui Orban la decizia DIICOT privind Dosarul 10 August: Nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor-şefi!

Premierul Ludovic Orban susține că decizia procurorilor DIICOT în Dosarul 10 August l-a întristat.

”Este o decizie care m-a întristat, o decizie pe care nu o înţeleg, care este contrară a ceea ce au păţit toţi protestatarii paşnici din Piaţa Victoriei şi contrară a tot ceea ce au văzut oamenii la televizor”, a afirmat premierul Orban, vineri, când a fost întrebat despre clasarea unor acuzații din Dosarul 10 August.

Premierul consideră că toţi vinovaţii trebuie pedepsiţi.

”Cred că există posibilităţi de a schimba lucrurile. În ceea ce mă priveşte pe mine, consider că orice vinovat trebuie pedepsit şi că acest lucru trebuie realizat de justiţia din România.

ADVERTISING

Pe de altă parte, nu îmi cereţi să dau ordine procurorilor-şefi, nu-mi cereţi să fac ceea ce au făcut alţii – să intre cu bocancii în Justiţie – pentru că nu am s-o fac.

Se ştie clar că decizia de preluare a dosarului de către DIICOT s-a luat când ministru era Tudorel Toader şi şeful DIICOT era Bănilă. De ce s-a ajuns la acest rezultat nu pot să vă dau răspunsul”, a precizat prim-ministrul, afirmând că Guvernul a dat tot concursul pentru soluţionarea dosarului.

Dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, a fost clasat în ceea ce priveşte săvârşirea de acţiuni împotriva ordinii constituţionale, dar şi în ceea ce priveşte acuzaţiile la adresa coordonatorilor intervenţiei forţelor de ordine.

ADVERTISING

Urmărirea penală pentru purtare abuzivă, abuz şi neglijenţă în serviciu în cazul unor jandarmi care ”au exercitat violenţe nejustificate împotriva unor protestatari” a fost declinată către Parchetul Militar.

Citește detalii neștiute despre Dosarul 10 August și reacții la clasare:

Adevărul despre 10 August: Ce a clasat de fapt DIICOT. Acuzațiile procurorilor militari care au fost anulate - Document exclusiv

Augustin Lazăr, despre clasarea parțială a dosarului 10 August: Marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați

ADVERTISING

Laura Ștefan (Expert Forum): Societatea românească avea nevoie de o anchetă serioasă a evenimentelor din 10 August. Întrebările care rămân, după decizia DIICOT

După decizia DIICOT, Cucoș ar trebui să fie pus la loc, șeful Jandarmeriei e nevinovat. Cum se îngroapă Dosarul 10 August


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇