Președintele Portugaliei a fost depistat cu Covid, cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale

Președintele Portugaliei a fost depistat cu Covid, cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale

Preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa a fost testat pozitiv la noul coronavirus şi şi-a anulat întreaga agendă publică, cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale din 24 ianuarie, în care este dat favorit, conform unui anunţ făcut luni seara de preşedinţia portugheză.

Şeful statului, în vârstă de 72 de ani, era asimptomatic şi s-a izolat în zona rezidenţială a palatului prezidenţial din Lisabona, au declarat serviciile sale într-un comunicat, transmite AFP.

ADVERTISING

Campania electorală a celor şapte candidaţi înscrişi în cursa electorală, care a început oficial duminică, a fost deja redusă la minimum şi suspendată odată cu anunţul unei noi carantine menite să stopeze creşterea numărului de cazuri de îmbolnăviri.

Noi recorduri în Portugalia

Cu 122 de morţi în 24 de ore şi aproape 4.000 de persoane spitalizate, pandemia de COVID-19 a înregistrat luni noi recorduri în Portugalia.

Premierul Antonio Costa a indicat că guvernul socialist se pregăteşte să anunţe miercuri "ceva foarte asemănător cu prima carantină din martie".

ADVERTISING

"Cred că nu există nicio alternativă la o carantină generală", a avertizat şeful statului, sâmbătă, în timpul unei dezbateri electorale.

Șeful statului are mari șanse să fie reales

Toate sondajele de opinie indică realegerea preşedintelui conservator din primul tur al scrutinului marcat de absenţa unui candidat susţinut oficial de socialiştii aflaţi la putere.

Miercuri, şeful statului a petrecut câteva ore în "izolare preventivă" la aflarea veştii că un membru din anturajul său a fost testat pozitiv.

ADVERTISING

În acel moment, însă, testul său a avut un rezultat negativ şi preşedintele Portugaliei nu a fost plasat în carantină, deoarece contactul său cu persoana în cauză a fost considerat unul "cu risc scăzut".

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇