Presa ucraineană anunță că 3 drone rusești au căzut în România, la 7 km de graniță

Presa ucraineană anunță că 3 drone rusești au căzut în România, la 7 km de graniță

Mai multe drone lansate noaptea trecută de Rusia au căzut în apropiere de localitatea Niculițel, din județul Tulcea, la 7 kilometri de granița cu Ucraina, potrivit unor surse citate de presa ucraineană.

Trei drone Shahed lansate de Rusia au căzut azi-noapte pe teritoriul României și au provocat un incendiu lângă comuna Niculițel din județul Tulcea, la distanță de 7 km de frontiera cu Ucraina.

Prăbușirea dronelor a fost confirmată de echipajul unui elicopter IAR-330 de la Baza Aeriană 57 "Mihail Kogălniceanu", potrivit unor surse din serviciile de securitate și de apărare ucrainene citate de Kyiv Post.

ADVERTISING

Sursele susțin că Paza de frontieră din România a depistat dronele care se apropiau la ora 2:10.

Amintim că autoritățile din Tulcea au emis un mesaj de tip Ro-Alert pentru zona de nord a județului Tulcea, în noaptea de marți spre miercuri, prin care informa populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

Ministerul Apărării precizează într-un comunicat că două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Nu este menționat, însă, elicopterul IAR-330 de la Baza Aeriană 57 despre care a scris publicația ucraineană.

ADVERTISING

”La ora 2:19, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 4.20. De asemenea, Centrul Naţional Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea”, arată MApN.

De asemenea, Ministerul Apărării a transmis că a luat măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren, în proximitatea localităţii Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul naţional, însă nu a anunțat identificarea unor resturi de drone.

ADVERTISING

Căutările vor continua în cursul acestei zile, a precizat MApN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că în timpul nopții au fost 10 apeluri la numărul unic de urgență 112 privind sunetul produs de explozii.

Potrivit instituției, cele mai multe apeluri au fost din Tulcea, iar acestea semnalau explozii. Au fost și apeluri prin care cetățenii solicitau informații, iar operatorii dispeceratului din cadrul ISU Tulcea le-au oferit toate datele solicitate pentru a înțelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇