Explozii la granița cu Ucraina. Locuitorii din Tulcea au primit noaptea mesaj Ro-Alert UPDATE

Explozii la granița cu Ucraina. Locuitorii din Tulcea au primit noaptea mesaj Ro-Alert <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Autoritățile din Tulcea au emis un mesaj de tip Ro-alert pentru zona de nord a județului Tulcea, în noaptea de marți spre miercuri, prin care informa populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina.

Mesajul Ro-Alert a fost emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cursul nopții, în jurul orei 02:20.

„Mesajul RO-alert a fost emis după ce structurile cu rol de apărare și supraveghere a granițelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de nord a județului Tulcea. Menționăm că rolul mesajului este unul de informare și prevenire a populației din zona în care acesta este transmis și trebuie tratat ca atare! Trebuie să urmărească indicațiile din mesaj și nu trebuie să intre în panică”, a transmis ISU Tulcea, miercuri dimineața.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, structurile de apărare a teritoriului țării, dar și cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru și precizează că atacurile Federației Ruse nu vizează zone din teritoriul nostru.

UPDATE: MApN precizează că două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene.

”În noaptea de 23 spre 24 iulie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri cu drone asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea frontierei cu România din judeţul Tulcea. Ca urmare a acestei situaţii, Ministerul Apărării Naţionale a întărit măsurile de monitorizare şi supraveghere a spaţiului aerian naţional cu forţele şi mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană.

ADVERTISING

La ora 2.19, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 4.20. De asemenea, Centrul Naţional Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţul Tulcea”, anunţă MApN.

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale a dispus măsuri pentru efectuarea de cercetări în teren, în proximitatea localităţii Plauru, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul naţional, căutări care vor continua şi în cursul acestei zile.

ADVERTISING

În cursul nopții trecute au fost 10 apeluri la numărul unic de urgență 112 privind sunetul produs de explozii. Cele mai multe apeluri au fost din municipiul Tulcea, iar acestea semnalau faptul ca se aud explozii dar au fost și apeluri prin care cetățenii solicitau informații, iar operatorii dispeceratului din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea le-au oferit toate informațiile solicitate pentru a înțelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean.

La ora 03:46, alerta aeriană a încetat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇