Premierul spaniol le cere miniștrilor săi să nu mai poarte cravată, pentru a economisi energie

Premierul spaniol le cere miniștrilor săi să nu mai poarte cravată, pentru a economisi energie

Premierul spaniol Pedro Sanchez le-a cerut vineri miniștrilor săi, funcționarilor publici și angajaților din sectorul privat să nu mai poarte cravate, pentru a nu fi nevoiți să apeleze la aerul coniționat. Astfel, spune el, vor economisi energie.

Declarația lui vine în timp ce valuri de caniculă afectează unele părți ale Europei, alimentând cererea de aer condiționat, consumator de energie.

"Aș vrea să rețineți cu toții că nu port cravată. Acest lucru înseamnă că putem economisi cu toții din punct de vedere energetic", a declarat Sanchez într-o conferință de presă, conform Reuters.

ADVERTISING

Temperaturile ridicate din timpul verii pun sub presiune sistemele de energie electrică din Europa și provoacă îngrijorare cu privire la perspectivele unei campanii pentru economisirea energiei în cazul în care războiul din Ucraina va determina noi reduceri ale livrărilor din Rusia.

Abordând o notă mai serioasă, Sanchez a declarat că guvernul său va introduce săptămâna viitoare măsuri de urgență pentru a îmbunătăți eficiența și economisirea energiei.

Deocamdată, a spus el: "Le-am cerut miniștrilor, tuturor funcționarilor publici și aș dori să rog și sectorul privat, dacă nu au făcut-o deja, să nu poarte cravată atunci când nu este necesar, pentru că astfel vom putea economisi energia atât de importantă în țara noastră".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇