Premierul Marii Britanii a fost amendat, după un filmuleț postat pe Internet (Video)

Premierul Marii Britanii a fost amendat, după un filmuleț postat pe Internet (Video)

Poliţia britanică a decis să-l amendeze pe premierul britanic Rishi Sunak, după acesta a postat pe rețelele de socializare un filmuleț în care apare fără centură.

În această înregistrare video, şeful Guvernului conservator vorbeşte cu entuziasm despre politica sa de „reechilibrare teritorială”, aşezat pe bancheta din spate a unei maşini, fără să poarte centura de siguranţă, în timpul unei vizite la Lancashire, în nordul Angliei.

Nepurtarea centurii de siguranţă e sancționată cu o amendă de100 de lire și poate ajunge până la 500 de lire sterline (571 de euro), dacă este contestată la tribunal, potrivit BBC.

Rishi Sunak ceruse anterior scuze publice pentru greșeala comisă.

ADVERTISING

„A fost o eroare de judecată. Premierul şi-a scos centura pentru un scurt moment, pentru a filma un clip, însă recunoaşte că aceasta este o greşeală. Premierul crede că toate lumea ar trebui să-şi poarte centura”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street

Chiar înainte de acest incident, Rishi Sunak se afla în centrul unor critici care se multiplică, din cauză că a efectuat mai multe zboruri cu avionul pe trasee scurte, de 30 şi de 40 de minute.

Acesta este un „obicei care costă scump mediul şi contribuabilii”, a denunţat numărul doi în opoziţia laburistă Angela Rayner.

ADVERTISING

Este vorba despre o alegere dictată de chestiuni de eficienţă şi de folosire optimă a „timpului” premierului, i-a luat apărarea purtătorul său de cuvânt.

Pe vremea când era ministru al Finanţelor al lui Boris Johnson, Rishi Sunak a fost amendat în scandalul „partygate”, pentru că a fost prezent la una dintre aceste petreceri cu alcool, de ziua premierului de atunci, care încălca reglementările anti-covid, amintește News.ro.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇