BBC, pus la zid pentru sexism, după un articol despre demisia Jacindei Arden

BBC, pus la zid pentru sexism, după un articol despre demisia Jacindei Arden

BBC recunoaşte vineri – în urma unor acuzaţii de sexism – un titlu „nepotrivit” al unui articol despre demisia premierului neozeelandez Jacinda Ardern, în care grupul audiovizual se întreba dacă femeile pot avea „cu adevărat totul”.

Jacinda Ardern, în vârstă de 42 de ani, a anunţat joi că urmează să demisioneze la începutul lui februarie, după cinci ani şi jumătate la putere, apreciind că „nu mai are energia” să candideze la un nou mandat.

Postul BBC World a postat pe reţelele sale de socializare, acoperind subiectul, un articol intitulat „Demisia Jacindei Ardern: femeile pot, oare, avea cu adevărat totul?”.

ADVERTISING

Formularea a creat un val de indignare pe reţele de socializare, iar numeroşi internauți au denunţat un derapaj sexist.

„Am recunoscut rapid că titlul original nu era potrivit şi l-am schimbat. Am suprimat, de asemenea tweetul asociat articolului”, a reacţionat vineri, la AFP, un purtător de cuvânt al BBC.

„Pe ce lume trăiţi?”, denunţa un internaut furios pe Twitter. „Este o ruşine @BBCWorld. Jacinda Ardern e un lider şi o eroină internaţională. Mulţumită ei, multe alte femei au aspiraţii mai mari şi vor avea succese mai mari. Ea a făcut totul”, denunţa altă navigatoare pe Internet.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jacinda Ardern s-a confruntat, în mandatul său, cu pandemia Covid-19, cu o erupţie vulcanică sângeroasă şi cu cel mai grav atentat comis vreodată în Noua Zeelandă, soldat cu moartea a 51 de credincioşi la o moschee, la Christchurch, comis de către un adept al supremaţiei albilor, în 2019.

Foarte populară în străinătate - unde a apărut pe coperta revistelor Vogue şi Time -, ea s-a bucurat mult timp de un nivel de aprobare-record şi în Noua Zeelandă, unde presa a vorbit uneori despre o „jacindamania”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇