Premierul Luxemburgului, bolnav de Covid, se află în stare gravă, dar stabilă

Premierul Luxemburgului, bolnav de Covid, se află în stare gravă, dar stabilă

Premierul luxemburghez Xavier Bettel, internat cu Covid, urmează să rămână spitalizat încă două – patru zile, a anunţat guvernul, care precizează că acesta se află într-o stare ”gravă, dar stabilă”.

Xavier Bettel, în vârstă de 64 de ani, care a intrat în carantină de la 27 iunie, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, a fost spitalizat duminică ”din precauţie”, din cauza unor dificultăţi respiratorii.

Internarea era prevăută iniţail să dureze 24 de ore, însă a fost necesar să fie prelungită luni, anunţă într-un comunicat cabinetul premierului, relatează AFP.

ADVERTISING

”Starea medicală în prezent a premierului este considerată gravă, dar stabilă. Asftel, personalul medical a decis că este necesară o spitalizare pentru a fi ţinut sub observaţie, pe o durată estimată de două până la patru zile”, se precizează în comunicat.

Xavier Bettel ”repiră greu, dar nu este intubat”, a declarat AFP unul dintre colaboratorii acestuia.

Ministrul Finanţelor Pierre Gramegna a primit prin delegare semnătura premierului, în vederea unei ”garantări mai bune a continuităţii operaţionale”, se anunţă în comunicat.

ADVERTISING

Însă Xavier Bettel ”va continua să se ocupe de coordonarea lucrărilor guvernamentale şi îşi va asuma funcţia la distanţă”, dă asigurări cabinetul.

Liderul liberal a intrat la 27 iunie într-o carantină de zece zile, la mai puţin de 48 de ore după un summit european la Bruxelles, la care s-a întâlnit cu alţi lideri UE.

El prezenta, la summit, simprome uşoare de Covid-19 - febră, dureri de cap.

Niciun alt participant la summit nu a fost considerat caz de contact, iar măsurile de distanțare au fost respectate, anunţau atunci autorităţile din Marele Ducat.

ADVERTISING

Xavier Bettel a fost vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford la 6 mai.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇