Premierul Japoniei, evacuat de urgență, după o explozie la un eveniment de campanie (Video)

Premierul Japoniei, evacuat de urgență, după o explozie la un eveniment de campanie (Video)

Premierul japonez Fumio Kishida a fost evacuat de urgență, sâmbătă, dintr-un loc în care susținea un discurs în aer liber, după ce s-a auzit un „sunet asemănător unei explozii”, urmat de fum dens.

Un membru al consiliului municipal care se afla la fața locului a declarat pentru NHK că un „obiect cilindric argintiu” a zburat „la aproximativ doi metri în fața mea” cu puțin timp înainte de a se auzi explozia. Un alt martor ocular a declarat, de asemenea, că a văzut „un cilindru argintiu”, spunând că acesta „a fost aruncat și apoi a strălucit puțin înainte de a se auzi un zgomot puternic”.

Imaginile arată cum premierul este evacuat de echipele de protecție, participanţii îl atacă pe bărbatul care a aruncat fumigena, care este ulterior pus la pământ și imobilizat de forțele de ordine.

ADVERTISING

Scenele dramatice au avut loc în orașul Wakayama, unde Fumio Kishida susținea un discurs, în cadrul campaniei electorale care este în desfășurare la nivel național pentru alegerile locale din Japonia, care vor avea loc la 23 aprilie.

Autorităţile l-au arestat pe bărbat care, potrivit martorilor, avea în jur de 20-30 de ani.

Poliția din Wakayama West a confirmat pentru CNN că au reținut un suspect, dar mai multe informații vor fi oferite în cursul zilei. Bărbatul este arestat sub „suspiciunea de obstrucționare forțată a activității”, o infracțiune de a „obstrucționa prin forță activitățile altei persoane”.

ADVERTISING

La scurt timp după ce a fost evacuat, Kishida a luat parte la un alt eveniment de campanie în zonă.

„Îmi pare rău că am provocat îngrijorare”, a spus el în timpul discursului său după evacuare. „Avem alegeri importante chiar acum. Trebuie să lucrăm împreună pentru a depăşi acest lucru", a spus el.

Japonezii sunt încă sub impactul evenimentului tragic din iulie 2022, când Shinzo Abe, cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a fost împușcat în timp ce susținea un discurs de campanie în fața unei mici mulțimi în apropierea unei gări din orașul Nara.

ADVERTISING

Atacul, care a avut loc în plină zi și a implicat ceea ce părea a fi o armă artizanală, a șocat o națiune care este rareori asociată cu violența politică și cu violența armată.

Medicii care l-au îngrijit pe Abe au dezvăluit că glonțul a pătruns până la inimă.

Un bărbat a fost arestat în urma morții lui Abe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇