Pregătiri pentru marcarea traseelor din Munții Făgăraș: 6 tone de materiale, transportate cu un elicopter (Galerie foto)

Pregătiri pentru marcarea traseelor din Munții Făgăraș: 6 tone de materiale, transportate cu un elicopter (Galerie foto)

Un elicopter a transportat, duminică, 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele necesare fixării acestora pentru noile trasee ce vor fi marcate în Munții Făgăraș.

Pentru prima oară, un elicopter a fost folosit în județul Sibiu într-o operațiune de acest tip, materialele fiind încărcate din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor – Transfăgărășan, anunță Consiliul Județean Sibiu într-o postare pe Facebook.

Elicopterul a făcut nouă zboruri, iar stâlpii, precum și materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în șapte puncte situate la peste 2.000 de metri altitudine - Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii.

🆕Premieră județeană:Un elicopter a transportat 6 tone de materiale destinate semnalizării traseelor din...

Publicată de Consiliul Judetean Sibiu pe Luni, 15 august 2022

Operațiunea a fost realizată de echipa tehnică a Programului "Anii Drumeției", cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației "În Slujba Muntelui".

ADVERTISING

Materialele de semnalizare vor contribui la creșterea siguranței turiștilor amatori de drumeții montane. Aceștia au deja la dispoziție site-ul și aplicația "Anii Drumeției", care include 54 de trasee din Munții Făgăraș și Cindrel.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇