Trafic de coșmar pe Transfăgărășan, din cauza turiștilor care și-au lăsat mașinile în drum. Mesaj ironic al poliţiei (Galerie Foto)

Trafic de coșmar pe Transfăgărășan, din cauza turiștilor care și-au lăsat mașinile în drum. Mesaj ironic al poliţiei (Galerie Foto)

Autorităţile anunţă că este aglomeraţie mare pe Transfăgărăşan, iar unii şoferi au parcat pe carosabil, blocând traficul.

„Transfăgărăşanul este supraaglomerat”, au transmis, sâmbătă, reprezentanţii Poliţiei Sibiu, într-o postare pe pagina de Facebook, alături de mai multe fotografii care ilustrează aglomeraţia din zona Bâlea Lac.

„Din seria: mie să-mi fie bine, restul se descurcă. Mulţumim tuturor acelor şoferi care au parcat maşinile pe partea carosabilă, pe acostament, pe căile de acces destinate pietonilor şi îi felicităm pe toţi cei care au distrus amenajările rutiere dedicate fluidizării traficului pe Transfăgărăşan!

Probabil excursia vă face să vă simţiţi extraordinar de bine ştiind că parcările pe care le-aţi realizat au dus la blocarea oamenilor în tunel, iar pietonii fac slalom printre maşini. Pentru fair-play, responsabilitate şi decenţă veţi fi premiaţi! P.S. Această postare este un pamflet! Trataţi-o ca atare”, au transmis poliţiştii.

Mai multe echipaje sunt în zona aglomerată pentru fluidizarea traficului.  

Anterior, poliţiştii din Sibiu au atras atenţia că şoferii, prin parcarea maşinilor în alte spaţii sau zone decât cele special amenajate, contribuie la crearea de ambuteiaje pe Transfăgărăşan.  

Autorităţile au luat măsuri suplimentare de sistematizare rutieră şi de delimitare a zonelor în care nu se poate staţiona/parca.  

La rândul lor, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov au precizat că în zonă s-au confruntat şi cu cazuri de vandalism.

„S-au mutat balize şi parapete de plastic de pe traseu, inclusiv în zonele periculoase, unde riscau să cadă în prăpastie”, au transmis reprezentanţii DRDP Braşov.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇