Predoiu: În 2023 au fost destructurate 37 rețele de traficanți de droguri

Predoiu: În 2023 au fost destructurate 37 rețele de traficanți de droguri

De la începutul anului au fost destructurate 37 de reţele de traficanţi de droguri, ceea ce nu este ”puţin lucru” și au fost confiscate cantități impresionante de droguri, susține ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Predoiu a făcut declarațiile, duminică seară, la Prima News.

“Anul ăsta s-au destructurat, doar pe droguri vorbesc, 37 de grupuri infracţionale organizate, 37 de reţele, cum le spuneţi dumneavostră. Nu e puţin lucru 37. Înseamnă depistare, infiltrare, culegere de probe, consolidarea probelor”, a explicat Predoiu.

ADVERTISING

El a vorbit şi despre cea mai mare captură de droguri din acest an.

“În acest an s-au capturat 600 de kilograme de droguri de risc şi mare risc, trei tone de precursori, 600 de kilograme de masă verde”, a spus Predoiu, citat de News.ro.

În aceeași emisiune, Cătălin Predoiu a recunoscut că, la nivel politic, nu s-a perceput la timp gravitatea problemei legate de droguri. El a spus că legea privind combaterea drogurilor de mare risc este din 2000 și instituţiile nu au instrumentele adaptate vremurilor pentru a combate acest fenoment.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urmă cu două zile, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că în România sunt „milioane de consumatori de droguri”, cifră care rezultă din statisticile Agenţiei Naţionale Antidrog, iar aceşti oameni nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare pentru consumul acestor substanţe, ci trebuie ajutaţi să scape de această problemă.

Ea a mai spus că procurorii DIICOT sunt copleşiţi în prezent de numărul foarte mare de dosare pe tematica droguri, însă cele mai multe dintre aceste dosare sunt pentru deţinerea de cantităţi mici, pentru consum propriu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇