Povestea unui canibal satanist salvat de Putin și "rezolvat" de ucraineni

Povestea unui canibal satanist salvat de Putin și "rezolvat" de ucraineni

Un criminal rus condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea a patru adolescenți într-un ritual satanic a fost amnistiat de Vladimir Putin ca să lupte în Ucraina. El a stat șase luni pe front și s-a întors acasă după ce a fost rănit.

Nikolai Ogolobiak a fost închis în iulie 2020, sub acuzațiile de crimă, tâlhărie și profanare a cadavrelor. El făcea parte dintr-o sectă, iar în 2008 a gătit și mâncat organele mai multor victime în apartamentul său, potrivit documentelor din instanță citate de 76.ru.

Deși a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimele sale, canibalul a fost eliberat și trimis într-o unitate de asalt Z a trupelor ruse din Ucraina. Tatăl lui a spus că Ogolobiak a stat pe front șase luni și a fost rănit, apoi acesta s-a întors acasă, în orașul Iaroslavl din regiunea Moscovei, relatează Newsweek.

"E adevărat. A luptat acolo șase luni în unitatea Z. După ce a fost rănit, a rămas invalid. Merge, dar rana a fost serioasă", a spus tatăl lui Ogolobiak.

ADVERTISING

El a adăugat că este puțin probabil ca acesta să fie trimis din nou pe front, din cauza rănilor suferite. Potrivit acestuia, Ogolobiak s-a întors acasă pe 2 noiembrie și acum locuiește cu mama lui.

Ritualuri sângeroase și crime abominabile

Secta din care făcea parte canibalul rus a fost înființată în 2006 de Konstantin Klik Baranov, care atunci avea 15 ani. Timp de mai mulți ani, membrii cultului au organizat ritualuri sângeroase, ucigând câini și pisici și folosindu-le sângele în inițierea noilor membri.

În vara anului 2008, opt membri ai sectei au ucis și dezmembrat patru colegi de liceu ai lui Iraslavl. Inculpaţii au primit pedepse cuprinse între 8 şi 20 de ani de închisoare. Ogolobiak a primit 20 de ani într-o colonie penitenciară de maximă siguranță.

Timp de mai multe luni, Rusia a făcut recrutări masive din penitenciare, în efortul de a-și completa efectivele decimate în Ucraina. După ce grupul de mercenari Wagner a primit acordul Kremlinului de a racola infractori condamnați pentru a lupta pe front în schimbul amnistierii, metoda a fost preluată de armata rusă.

ADVERTISING

Ministerul britanic al Apărării a anunțat în luna mai că armata rusă și-a intensificat recrutările din închisori în acest an, însă acest efort nu ține pasul cu ritmul pierderilor din Ucraina.

Kremlinul eliberează cei mai cruzi criminali

Kremlinul l-a grațiat recent pe Valdislav Kanius, un bărbat care în 2020 și-a ucis fosta iubită, Vera Pekhteleva, în vârstă de 23 de ani, în Kemerovo, Siberia. El a fost condamnat la 17 ani de închisoare într-un penitenciar de maximă siguranță.

Mama tinerei ucise a spus că a aflat că ucigașul a ieșit din închisoare și a plecat să lupte în Ucraina. Pe 8 noiembrie, activista rusă pentru drepturile omului Alena Popova a spus că Vladimir Putin l-a grațiat pe Kanius.

"Deținuții își ispășesc cu sânge crimele pe câmpul de luptă, în brigăzile de asalt, sub gloanțe, sub obuze", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, pe 10 noiembrie.

ADVERTISING

Cel puțin 17 autori ai unor omoruri grave, inclusiv Kanius, au fost grațiați pentru a lupta în Ucraina în 2022 și 2023, potrivit Agentstvo, un site de investigații din Rusia lansat în 2021. Potrivit acestei surse, toți aceștia au luat parte la războiul din Ucraina, iar unii au comis din nou infracțiuni după ce s-au întors în Rusia.

"Vârcolacul" vrea și el la război

Unul dintre cei mai sângeroși criminali în serie din istoria Rusiei, Mihail Popkov, i-a cerut în ianuarie lui Vladimir Putin să fie lăsat să lupte în Ucraina. În vârstă de 58 de ani și fost polițist, el a fost poreclit "Vârcolacul" și "Maniacul din Angarsk" după ce a mărturisit că a ucis 83 de femei și a fost condamnat pentru 78 de crime. După trei procese separate, a primit două sentințe de închisoare pe viață și încă una de 9 ani după gratii.

Poliția crede că bilanțul real al victimelor "Vârcolacului" este de 200 de crime. Popkov și-a violat majoritatea victimelor, ce aveau vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, înainte de a le omorî în cele mai brutale moduri, folosind topoare, ciocane, cuțite, șurubelnițe sau săbii.

Căsătorit și tatăl unui copil, el a comis crimele între anii 1992 și 2010 în orașul său natal, Angarsk. În instanță și-a motivat faptele spunând că a vrut să curețe orașul de prostituate.

În urma evaluării psihologice, a fost diagnosticat cu manie criminală, "o afecțiune care îi face pe pacienți să simtă o dorință irațională de a ucide”, potrivit agenției ruse TASS, însă în final el a fost declarat sănătos mintal.

Cu toate acestea, autoritățile ruse au permis televiziunii de stat să-l intervieveze după gratii, iar "Vârcolacul" l-a rugat pe Putin să-l lase să lupte în Ucraina, prezentându-și și cunoștințele dobândite în timpul stagiului militar.

Întrebat care este visul său, acesta a răspuns: "Să mă alătur armatei. Nu aș ezita nicio secundă să lupt pe front. Cred că specialitatea mea dobândită în armată e la mare căutare acum, deși probabil că tehnologia e mult mai modernă acum. Dar chiar și așa, sunt în închisoare de 10 ani, nu cred că va fi greu să învăț rapid lucruri noi."

Popkov a primit miercuri încă zece ani de închisoare, el fiind găsit vinovat de uciderea altor trei femei, bilanțul său urcând astfel la 86 de victime. El fost condamnat de un tribunal din Irkutsk, anunță Meduza.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇