„Vârcolacul” îi cere lui Putin să-l trimită în Ucraina. E unul dintre cei mai sângeroși criminali în serie din istoria Rusiei (Video)

„Vârcolacul” îi cere lui Putin să-l trimită în Ucraina. E unul dintre cei mai sângeroși criminali în serie din istoria Rusiei (Video)

Unul dintre cei mai sângeroși criminali în serie din istoria Rusiei, Mihail Popkov, i-a cerut lui Vladimir Putin să fie lăsat să lupte în Ucraina, după ce a auzit de programul de recrutare de deținuți al grupului Wagner.

În vârstă de 58 de ani și fost polițist, el a fost poreclit „Vârcolacul” sau „Maniacul din Angarsk”, după ce a mărturisit că a ucis 83 de femei și a fost condamnat pentru 78 de crime.

După 3 procese separate, a primit două sentințe de închisoare pe viață și încă una de 9 ani după gratii.

ADVERTISING

Poliția crede că bilanțul real al victimelor „Vârcolacului” este de 200 de crime. Popkov și-a violat majoritatea victimelor, ce aveau vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, înainte de a le omorî în cele mai brutale moduri, folosind topoare, ciocane, cuțite, șurubelnițe sau săbii.

Cu toate acestea, autoritățile ruse au permis televiziunii de stat să-l intervieveze după gratii și să difuzeze luni discuția halucinantă. „Vârcolacul” l-a rugat pe Putin să îl lase să lupte în Ucraina, prezentându-și și cunoștințele dobândite în timpul stagiului militar, potrivit The Mirror.

ADVERTISING

În interviu, el chiar a mărturisit că a comis și alte crime. Întrebat care este visul său, el a răspuns: „Să mă alătur armatei. Nu aș ezita nicio secundă să lupt pe front. Cred că specialitatea mea dobândită în armată e la mare căutare acum, deși probabil că tehnologia e mult mai modernă acum. Dar chiar și așa, sunt în închisoare de 10 ani, nu cred că va fi greu să învăț rapid lucruri noi”.

Popkov e căsătorit și e tatăl unui copil. El a comis crimele între anii 1992 și 2010 în orașul său natal, Angarsk. În instanță și-a motivat faptele spunând că a vrut să curețe orașul de prostituate.

ADVERTISING

În urma evaluării psihologice, a fost diagnosticat cu manie criminală, „o boală care îi face pe pacienți să simtă o dorință irațională de a ucide”, potrivit agenției ruse TASS, însă în final el a fost declarat sănătos mintal.

În interviul de acum, Popkov a spus că cererea de a fi trimis pe front este dincolo de o simplă dorință.

„Dacă aș spune doar că asta îmi doresc, n-aș fi sincer. Nu e un joc pe calculator, nu sunt cărți SF cu supereroi”, a spus criminalul în serie, care totuși se teme că nu ar supraviețui gerului din ianuarie și februarie. „Pentru mine, degerăturile sunt cele mai groaznice”.

Video: Russian serial killer Mikhail Popkov volunteers to fight in Ukraine

Ziua 328: Consilierul lui Zelenski a demisionat după un comentariu nefericit. Serbia cere Rusiei să nu-i mai cheme cetățenii la războiul din Ucraina


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇