Polonia va cumpăra avioane, tancuri și obuziere din Coreea de Sud

Polonia va cumpăra avioane, tancuri și obuziere din Coreea de Sud

Polonia va cumpăra 48 de avioane de luptă FA-50, 180 de tancuri K2 Black Panther și obuziere din Coreea de Sud, a declarat vineri ministrul apărării de la Varșovia, citat de presa poloneză, în contextul în care țara își întărește armata din cauza războiului din Ucraina, scrie Reuters

Invazia Rusiei în Ucraina a stârnit temeri legate de securitate în multe țări din fostul bloc estic, iar Polonia, membră NATO, a promis să își majoreze cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB) și să își dubleze dimensiunea armatei sale pentru a descuraja orice atac.

ADVERTISING

"În acest an, primele unități vor fi livrate și în total vor fi 180 de tancuri (K2 Black Panther) în prima comandă; în cele din urmă, aceste tancuri vor fi produse în Polonia", a declarat Mariusz Blaszczak într-un extras dintr-un interviu acordat săptămânalului Sieci publicat online.

Blaszczak a precizat că Polonia va cumpăra, de asemenea, obuziere și avioane de luptă FA-50 din Coreea de Sud.

"Suntem interesați să achiziționăm trei escadrile, adică 48 de avioane", a spus Blaszczak. "Primele avioane ar urma să fie livrate Poloniei anul viitor".

ADVERTISING

Tancul K2 Black Panther este fabricat de Hyundai Rotem, iar avionul de luptă FA-50 este produs de Korea Aerospace Industries.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇