Polonia a închis un liceu rusesc de la Varșovia. Moscova e furioasă și vorbește de ruperea relațiilor UPDATE

Polonia a închis un liceu rusesc de la Varșovia. Moscova e furioasă și vorbește de ruperea relațiilor <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Tensiunea este în creștere între Polonia și Rusia, după ce polonezii au confiscat școala ambasadei ruse din Varșovia, în baza unei decizii judecătorești.

Polonia a confiscat, sâmbătă, clădirea unui liceu rusesc, situat în sediul Ambasadei Rusiei, după care Moscova a ameninţat cu o ”ripostă”, relatează AFP.

”Această clădire va aparţine de-acum Primăriei Varşoviei”, declară un purtător de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, Lukasz Jasina.

El precizează că este vorba despre o procedură de ”confiscare cu executor judecătoresc” în numele Primăriei Varşoviei.

ADVERTISING

Rusia va depune un protest diplomatic față de ceea ce consideră a fi o confiscare ilegală.

”Acesta este un act ilegal, o incursiune într-o instituţie diplomatică”, replică ambasadorul Rusiei la Varşovia, Serghei Andreiev, pentru RIA Novosti.

Rusia va riposta în baza ”principiului reciprocităţii”, ameninţă ambasadorul.

A reacționat și Dmitri Medvedev, care a spus că nu mai vede la acest moment de ce ar mai menține Moscova relații diplomatice cu Polonia, după ce autoritățile de la Varșovia au confiscat școala ambasadei Rusiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Relațiile dintre Polonia și Rusia s-au deteriorat foarte mult de la declanșarea războiului din Ucraina. Polonezii au condamnat invazia Rusiei și au fost un aliat apropiat al Kievului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇