Polonia a început să instaleze „arici" antitanc la granițele cu Rusia și Belarus

Polonia a început să instaleze „arici" antitanc la granițele cu Rusia și Belarus

Autoritățile poloneze au decis să monteze bariere antitanc la granițele cu Rusia și Belarus, în continuarea strategiei de descurajare și prevenire a unui atac militar al acestor țări.

Primele elemente de fortificație antitanc și împotriva vehiculelor blindate au fost deja instalate la granițele Poloniei cu Rusia, respectiv Belarus. Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a postat pe Twitter câteva fotografii de la fața locului, relatează Meduza.

„Am început o extindere a măsurilor de securitate la granița cu Rusia și Belarus. Aceasta face parte din strategia noastră de apărare și descurajare. Primele fortificații au fost deja construite la granița cu regiunea Kaliningrad", a anunțat ministrul.

ADVERTISING

Fotografiile pe care Blaszczak le-a postat arată mai mulți „arici" atitanc plasați pe șoseaua care leagă punctele de control ale Poloniei cu cele din enclava rusă Kaliningrad și din Belarus.

În ianuarie 2022, Polonia a început să ridice un gard la granița cu Belarus după izbucnirea crizei migranților. Construirea acestui obstacol cu o înalțime de 5,5 metri și o lungime de 186 de kilometri s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie, potrivit Euronews.

ADVERTISING

În februarie anul trecut, adjunctul ministrului polonez al Apărării, Wojciech Skurkiewicz, a anunțat că un gard similar va fi amplasat și la frontiera cu Rusia. Șeful serviciului de presă al guvernului regiunii Kaliningrad, Dmitri Liskov, a precizat că acesta va fi un gard din plasă.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇