Polonia a închis un important punct de trecere a frontierei cu Belarus. Tensiunile sunt în creștere

Polonia a închis un important punct de trecere a frontierei cu Belarus. Tensiunile sunt în creștere

Polonia a închis vineri unul dintre cele trei puncte de frontieră ale sale cu Belarus, premierul polonez Mateusz Morawiecki motivând această decizie prin „tensiunile în creştere” cu ţara vecină.

Punctul de trecere a frontierei de la Bobrowniki a fost astfel închis vineri la prânz, transmite AFP.

Ministerul polonez de Interne s-a limitat să afirme că "securitatea Statului" justifică închiderea acestui punct de control şi că acesta va rămâne închis până la noi ordine.

La rândul său, premierul Mateusz Morawiecki nu a exclus decizii similare privind alte puncte vamale cu Belarus. "Motivul este că tensiunile cu Belarus sunt în creştere şi sunt instrumentalizate de către ruşi şi de Kremlin", a spus Morawiecki în faţa presei la Bruxelles.

ADVERTISING

Decizia Varşoviei de a închide punctul de frontieră Bobrowniki a venit la o zi după ce un tribunal belarus l-a condamnat pe jurnalistul belaruso-polonez Andrzej Poczobut la opt ani de închisoare pentru reportajele sale critice la adresa regimului de la Minsk aliat al Moscovei.

După anunţarea acestei sentinţe, calificată de Morawiecki drept inumană, guvernul de la Varşovia a transmis că va extinde sancţiunile împotriva Belarusului, iar "persoanele responsabile de măsurile represive împotriva polonezilor în Belarus" vor fi adăugate pe lista de sancţiuni în vigoare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇