Ministrul de Externe din Belarus a murit brusc - reacția Kremlinului

Ministrul de Externe din Belarus a murit brusc - reacția Kremlinului

Ministrul de Externe din Belarus, Vladimir Makei, a murit la vârsta de 64 de ani, a anunțat sâmbătă agenția de presă de stat Belta, citată de Ruters.

”Ministrul de externe Vladimir Makei a decedat subit”, a raportat Belta.

Makei ocupa postul din 2012. La începutul săptămânii, la Erevan, demnitarul participase la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC). Luni, el urma să se întâlnească cu omologul rus, Serghei Lavrov.

”Suntem șocați de informațiile privind moartea șefului Ministerului de Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei. Condoleanțele oficiale vor fi publicate în curând", a scris purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe canalul său de Telegram.

ADVERTISING

Înainte de alegerile prezidențiale și de protestele antiguvernamentale din Belarus din 2020, Makei a fost unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor Belarusului cu Occidentul și a criticat Rusia.

Cu toate acestea, el și-a schimbat brusc poziția după începerea protestelor, susținând că acestea au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇