Poliţiştii protestează la Ministerul Finanţelor: Ne-a ajuns cuţitul la os! (Video)

Poliţiştii protestează la Ministerul Finanţelor: Ne-a ajuns cuţitul la os! (Video)

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează, marți, la Ministerul Finanţelor, afirmând că drepturile lor şi ale întregii familii ocupaţionale bugetare Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, dar şi ale pensionarilor militari sunt în continuare sfidate grosolan.

Sindicaliştii precizează că vor protesta pe termen nelimitat.

Polițiștii acuză că, în timp ce o majorare consistentă, de până la 50%, ar urma să fie acordată tuturor angajaţilor de la stat care lucrează în domeniul fondurilor europene, ei ar beneficia doar de jumătate din diferenţa amânată doi ani, care trebuia acordată, integral, la 1 ianuarie 2022.

ADVERTISING

”În fond, sume infime, de 150-200 lei, anulate de inflaţia majoră a ultimilor ani”, spun polițiștii.

”Nu putem suporta la nesfârşit deciziile preferenţiale ale Guvernului şi ale coaliţiei, pentru că, în tot acest an, pe parcursul discuţiilor şi al negocierilor, desfăşurate la cel mai înalt nivel, deciziile care ne privesc au fost pasate de la unii la alţii, fără scrupule!

Pentru domnii guvernanţi, ”complexitatea muncii” noastre nu există! Sutele de cazuri de poliţişti ultragiaţi sau zecile de cazuri de colegi căzuţi la datorie sunt doar nişte cifre furnizate de complexitatea muncii de la Statistică, şi atât!”, afirmă sindicaliştii.

ADVERTISING

Ei acuză că riscurile profesionale cotidiene şi misiunile cu adevărat dificile în lupta cu infractorii români sau importaţi de peste şase luni, odată cu declanşarea războiului de la graniţa României, nu sunt fezabile pentru coaliţie.

”Dacă nu vom avea un răspuns pozitiv din partea Guvernului, cât mai urgent, vom extinde manifestările, în mod legal, la nivel naţional, recurgând la acţiuni de protest inedite! Pentru că ne-a ajuns cuţitul la os!”, conchid sindicaliştii.

Publicată de Sindicatul Politistilor- Sidepol pe Marţi, 9 august 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇