70% dintre români preferă să-și schimbe jobul decât să ceară o mărire de salariu

70% dintre români preferă să-și schimbe jobul decât să ceară o mărire de salariu

Şapte din zece angajaţi români (70%) se aşteaptă la venituri mai mari cu cel puţin 20%. Ezită însă să ceară angajatorului o mărire de salariu şi preferă să plece la o altă firmă, relevă o analiză realizată de o companie specializată în resurse umane.

„Este o situaţie cumva paradoxală, pentru că mulţi candidaţi spun că motivul pentru care renunţă la un loc de muncă este lipsa majorării salariului, dar ei nici măcar nu cer o mărire. Dar, fie că este vorba de replacement sau de poziţii noi, în contabilitate şi HR se observă cea mai mare cerere. Acestea sunt domeniile în care am recrutat cel mai mult în acest an”, a explicat Cristina Profeanu, consultant Resurse Umane, Trainer şi Coach autorizat în domeniul resurselor umane.

ADVERTISING

Conform datelor centralizate, în timp ce 42% dintre angajaţi spun că sunt necesare creşteri salariale pentru a aborda fluctuaţia personalului, doar 18% dintre angajatori consideră acest aspect ca fiind important.

În acelaşi timp, un studiu EY realizat pe un eşantion de 1.500 de lideri de afaceri, peste 17.000 de angajaţi din 22 de ţări şi 26 de sectoare industriale arată că 43% dintre salariaţi declară că sunt dispuşi să renunţe la locul de muncă actual în următoarele 12 luni.

„Pentru a-şi fideliza angajaţii valoroşi, o mare parte a angajatorilor au început să pună mai mult accent pe flexibilitatea programului. Totodată, oferă beneficii inexistente în perioada pre-pandemică, precum creşterea numărului zilelor de concediu, tichete cadou, bugete pentru formare profesională şi munca de acasă sau în sistem hibrid.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O presiune suplimentară este cauzată şi de scăderea record a numărului de angajaţi din România. Dacă în 2019, în România erau angajate 4,2 milioane de persoane (similar cu anul 2018), în 2020 numărul acestora s-a redus la 4,1 milioane de persoane, iar în 2021 a ajuns la aproximativ 3,8 milioane persoane, conform unui studiu realizat de termene.ro", notează sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇