Suma uriașă încasată de directorul general al Transgaz din salariu și bonusuri

Suma uriașă încasată de directorul general al Transgaz din salariu și bonusuri

Transgaz SA – compania care asigură transportul gazelor în România – a dat publicității suma pe care i-a achitat-o anul trecut directoului general, Ion Sterian.

Veniturile pe care Ion Sterian le-a obținut, în ultimii ani, au fost „la secret”, anonimizate în declarația de avere.

Spotmedia.ro a solicitat în scris aceste informații de la Transgaz SA – în condițiile în care nu doar venitul lui Sterian era anonimizat, ci și al altor directori și ale rudelor acestora.

Transgaz SA a refuzat să facă publice salariile, însă acum a publicat pe site-ul propriu raportul de remunerație pentru anul 2021.

ADVERTISING

Din acesta reiese că indemnizația pe care o primește Ion Sterian are două componente. Prima este fixă și a fost în cuantum de 364.478 lei net, la care s-au adăugat 45.500 lei net pentru zile de concediu.

A doua componentă este variabilă și depinde de performanțele pe care le-a obținut directorul general, la conducerea societății.

Potrivit contractului său de mandat și a unui act adițional, la început de an Ion Sterian avea dreptul la o componentă variabilă a indemnizației sale în cuantum de 377.000 de euro brut pentru anul 2021. În acest temei, a încasat 356.259 lei net.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De la finele lui aprilie, prin intermediul unui nou act adițional, a câștigat dreptul la o indemnizație variabilă brută nu de 377.000 euro pe an, ci de 495.000 euro pe an.

Așa că în restul anului a mai încasat, în acest nou temei, 926.443 net de lei ca indemnizație variabilă.

S-au mai adăugat 3.399 lei net, pe care i-a primit ca indemnizație de membru al Consiliului de Administrație, pentru o perioadă de 10 zile.

Per total, deci, componenta variabilă a indemnizației directorului general a ajuns la 1,286.101 lei milioane net.

ADVERTISING

Dacă adăugăm cei 409.978 de lei net care erau indemnizația fixă, aflăm că Ion Sterian a încasat anul trecut de la Transgaz SA suma de 1.696.079 lei net (echivalentul a circa 342.640 de euro, sumă netă).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇