Polițiști înjunghiați pe autostradă, după o luptă cu traficanții de migranți UPDATE Agresorul a fost prins după 12 ore

Polițiști înjunghiați pe autostradă, după o luptă cu traficanții de migranți <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Agresorul a fost prins după 12 ore

O luptă între poliţiştii de frontieră şi traficanţii de migranţi a avut loc, marţi noapte, într-o parcare de tiruri de pe autostrada Timișoara – Arad.

Poliţiştii au fost atacaţi cu cuţitele şi au tras mai multe focuri de armă, transmite presa locală.

Agenții i-au pândit pe infractori ascunși în tufişurile de lângă parcarea aflată nu departe de Orțișoara. Au observat 8 migranți și 3 călăuze care încercau să se urce într-un camion, aşa că au ieșit din ascunzătoare şi i-au somat să se oprească pentru a fi reţinuţi.

Dar traficanţii au sărit la luptă cu cuțitele.

Unul dintre polițiști a fost înjunghiat în umăr, iar altul are 4 lovituri: în gambă, pulpă, în zona fesieră și genunchi.

ADVERTISING

Este o premieră ca polițiști de frontieră să fie răniți într-o astfel de misiune.

Răniții sunt la spital, dar în afara oricărui pericol.

La rândul lor, polițiștii au tras 13 focuri de armă în plan vertical, aşa că infractorii au fugit.

Polițiștii au prins doar una dintre călăuze şi pe cei 8 migranți.

UPDATE 1 Cu ajutorul dronelor, poliţiştii au reuşit să mai depisteze un bărbat şi o femeie, implicaţi în incidentul de noaptea trecută.

„În urma activităţilor desfăşurate în sistem integrat, au mai fost descoperiţi doi cetăţeni străini implicaţi în activitatea de migraţie ilegală din cursul nopţii. Este vorba despre un bărbat din Afganistan, implicat în activitatea de călăuzire, şi de o persoană de sex feminin din Guineea, care făcea parte din grupul de migranţi”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Pentru prinderea tuturor celor implicaţi în incident a fost ridicat inclusiv un elicopter.

ADVERTISING

În ceea ce priveşte persoanele reţinute în cursul nopţii, cei 8 cetăţeni străini sunt din Nepal, Siria şi Congo, iar călăuza din Nepal.

UPDATE 2 După aproape 12 ore de căutări, a fost depistat bărbatul care a atacat cu cuţitul cei doi poliţişti. E cetăţean afgan şi are drept de şedere în România. Traficantul a fost depistat în zona Iosefin din Timişoara. Se ascundea în curtea unei case de pe strada Preyer.

Filmul luptei

Iată şi comunicatul iniţial de la Poliția de Frontieră Timișoara care prezintă filmul incidentului de pe autostradă:

„În jurul orei 03.40, polițiști de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au executat o acțiune de supraveghere și prindere în flagrant a unor călăuze și a unui grup de migranți, în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad, pe direcția km 501. 

ADVERTISING

În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor cu care a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune.  

Imediat a fost apelat numărul unic de urgență 112 și s-a solicitat un echipaj medical care i-a transportat pe cei doi polițiști de frontieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brinzeu”, din Timișoara, pentru a le fi acordate îngrijiri medicale de specialitate. În prezent, starea lor este stabilă, fiind în afară oricărui pericol.

Persoane implicate în activitatea de migrație ilegală au încercat să fugă, însă polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă. Opt migranți și o călăuză au fost reținuți, iar în prezent se continuă căutarea celorlalte două persoane suspecte de călăuzire.

Pentru depistarea acestora, s-a organizat un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă și o autospecială cu termoviziune. Totodată, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiş".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇