Poliția din Shanghai a vrut să carantineze un magazin Ikea cu sute de clienți în el. Oamenii panicați s-au îmbulzit să iasă (Video)

Poliția din Shanghai a vrut să carantineze un magazin Ikea cu sute de clienți în el. Oamenii panicați s-au îmbulzit să iasă (Video)

Sute de clienți ai unui magazin Ikea din Shanghai s-au îmbulzit să iasă panicați, după ce autoritățile chineze au ordonat închiderea unității comerciale. Măsura a fost luată după ce poliția a aflat că o persoană din magazin e contact direct al unui caz de Covid-19

Mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare au arătat clienții țipând și împingându-se unul pe altul în încercarea de a scăpa din clădire înainte ca ușile să se închidă, scrie CNN.

Într-o conferință de presă, Zhao Dandan, director adjunct al Comisiei de Sănătate din Shanghai, a declarat că magazinul va fi închis timp de două zile. Persoanele care se aflau acolo trebuie să stea două zile în carantină și cinci zile sub supraveghere, pentru a le fi monitorizată starea de sănătate.

ADVERTISING

Luni, autoritățile sanitare ale orașului Shanghai au raportat șase cazuri de Covid-19, dintre care cinci sunt asimptomatice.

Shanghai, capitala financiară a Chinei, cu o populație de 25 de milioane de oameni, a fost închisă timp de două luni la începutul acestui an, ceea ce a dus la o furie generalizată, deoarece rezidenții au întâmpinat dificultăți în a comanda produse esențiale zilnice, inclusiv alimente și medicamente.

Carantina a fost impusă respectând politica zero-Covid a Chinei, care se bazează pe testarea în masă, lockdown extins și chiar izolarea orașelor pentru a elimina orice risc de reapariție a virusului.

ADVERTISING

Guvernul chinez folosește un sistem de „cod de sănătate” bazat pe culori pentru a controla mișcările oamenilor și pentru a reduce răspândirea virusului.

Oamenii din multe orașe trebuie să prezinte un cod QR de sănătate verde pentru a călători cu transportul public și pentru a intra în centre comerciale, săli de sport și restaurante.

Sistemul înregistrează unde se află și dacă au fost în contact cu un caz confirmat de Covid-19. Cei ale căror coduri se înroșesc trebuie să stea în carantină.

Săptămâna trecută, peste 80.000 de turiști au fost blocați în populara insulă Hainan, după ce autoritățile au anunțat măsuri de izolare pentru a stopa focarul de virus.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇