Rafila, despre cum va evolua Covid-19 în anii viitori

Rafila, despre cum va evolua Covid-19 în anii viitori

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că actualul val de COVID-19 este pe un trend descrescător şi că, faţă de săptămâna trecută, sunt cu circa 3.000 de îmbolnăviri mai puţin în această săptămână. Rafila a precizat că vor mai fi valuri de infectări cu SARS-CoV-2 şi că trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus.

„Începând de luni, în toate celelalte zile, marţi, miercuri, joi şi vineri, am raportat un număr cu câteva sute mai mic, zilnic, decât ziua similară de săptămâna precedentă. Din punctul meu de vedere, o să avem, în această săptămână, cu circa 3.000 de cazuri mai puţin, decât totalul săptămânii trecute, când am avut cred că în jur de 57-58 de mii, o să fie cu 3.000 mai puţin, sunt estimări.

ADVERTISING

Lucrul ăsta arată că proiecţia făcută de colegii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, că vom ajunge la un maxim zilnic de 10.000 de cazuri, s-a adeverit şi ne găsim într-o situaţie în care nu vom depăşi această cifră”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Ministrul Sănătăţii crede că vor mai fi valuri de infectări, dar că nu vom mai ajunge la situația de la începutul pandemiei.

"Ca microbiolog, nu cred că vom mai avea în lunile şi chiar în anii următori, tulpini cu patogenitate mare, care să ducă la situaţii asemănătoare de la începutul pandemiei. Cred că viaţa socială şi economică vor fi cvasi-normale, iar aceste valuri care se vor succeda în timp, poate vor fi două-trei pe an sau poate ajungem la unul singur într-un an de zile, este o evoluţie firească a unor virusuri. Trebuie să învăţăm să convieţuim cu virusul şi să protejăm persoanele cu vulnerabilităţi, prin vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇