Poliția din Belarus a primit aprobare să folosească arme letale împotriva protestatarilor

Poliția din Belarus a primit aprobare să folosească arme letale împotriva protestatarilor

Poliția din Belarus a primit aprobare să folosească arme letale pe străzi, pentru a reprima protestele antiguvernamentale. Ministerul de Interne din Belarus cataloghează manifestațiile ”din ce în ce mai radicalizate”, scrie CNN.

Ieri a fost a 9-a duminică de proteste consecutivă în Minsk.

Poliţia belarusă a făcut uz de tunuri cu apă, grenade asurzitoare şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţii adunaţi la Minsk ca să protesteze din nou la adresa realegerii controversate a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. 713 persoane au fost reținute.

ADVERTISING

Ca să justifice noile puteri ale poliției, Ministerul de Interne a transmis că protestele ”au devenit mai organizate și mai radicalizate”.

”În acest sens, angajații și trupele interne ale Ministerului de Interne nu vor părăsi străzile și, dacă este necesar, vor folosi echipamente speciale și arme militare”, a transmis acesta.

Noi proteste în Belarus: Manifestanţii anti-Lukaşenko au fost dispersaţi în mod violent, circa 100 de persoane au fost arestate

Protestele

Aleksandr Lukaşenko susţine că a obţinut 80 la sută din voturi în alegerile prezidenţiale din 9 august. Însă, criticii săi şi numeroşi observatori internaţionali spun că votul a fost trucat pentru a-i permite lui Lukaşenko să se menţină la putere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Învestirea lui Aleksandr Lukaşenko a dus la manifestaţii spontane care au adunat mii de persoane, mai ales la Minsk.

Uniunea Europeană nu recunoaşte rezultatul alegerilor prezidenţiale şi a impus noi sancţiuni împotriva mai multor oficiali belaruşi. Lukaşenko, 66 de ani, conduce de peste un sfert de secol această fostă republică sovietică, situată între Rusia şi Polonia, stat membru UE.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇