Poarta unei cetăţi dacice din Hunedoara, monument UNESCO, a fost vandalizată (Foto)

Poarta unei cetăţi dacice din Hunedoara, monument UNESCO, a fost vandalizată (Foto)

Poarta cetăţii dacice Costeşti – Blidaru din Hunedoara, monument UNESCO, a fost vandalizată, fiind desenate două rozete florale, cu diametrul de 25 – 30 de centimetri.

Consiliul Judeţean reclamă lipsa personalului de supraveghere.

”Dincolo de natura penală a acestei acţiuni, CJ Hunedoara condamnă actul de vandalism şi atrage atenţia că acest gest inacceptabil a fost posibil în contextul întârzierii suplimentării personalului necesar bunei administrări a monumentelor”, a transmis CJ Hunedoara, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Instituţia precizează că a făcut numeroase demersuri după promulgarea Legii privind regimul juridic al cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO şi unele măsuri privind protejarea acestora.

”Consiliul Judeţean Hunedoara a transmis Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) solicitarea pentru suplimentarea cu 30 de posturi pentru personalul ce trebuie angajat în scopul protejării, conservării şi punerii în valoare a cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei. MLPDA a comunicat CJ Hunedoara că nu poate da curs solicitării”, a mai transmis CJ Hunedoara.

COMUNICAT DE PRESĂÎn data de 21 aprilie 2021, Consiliul Județean (CJ) Hunedoara prin Muzeul Civilizației Dacice și...

Publicată de Consiliul Judetean Hunedoara pe Joi, 22 aprilie 2021

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇