Pistol: Valul cinci va dura minimum două luni

Pistol: Valul cinci va dura minimum două luni
Foto: insp.gov.ro

Valul cinci ar putea să fie ceva mai scurt decât anterioarele, dar va dura minimum două luni, a spus, vineri, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adriana Pistol.

„Cu cât merge exponențial și crește foarte mult, cu atât cuprinde un număr mai mare din populație pe care vrem, nu vrem îi imunizează și atunci sigur că se va duce mai mult în jos. De obicei, valurile epidemice care cresc atât de brusc și coboară brusc și nu durează foarte mult. (…) Minim două luni va dura”, a spus secretarul de stat vineri seara, la Digi 24, citată de Mediafax.

ADVERTISING

Aceasta a spus și că deja sunt două persoane cu Omicron internate la Terapie Intensivă, ambele vaccinate, dar cu comorbidități. Este vorba despre două persoane cu boli cronice importante, care sunt vaccinate și au fiecare 89 de ani. „Copii nu sunt internați”, a precizat Pistol.

Secretarul de stat a fost însă rezervată cu o predicție a evoluției pandemiei în 2022. „Cred că nu este bine să facem astfel de previziuni. Apariția acestei noi tulpini Omicron mă face să fiu circumspectă încât prefer să mă abțin, pare că totuși acest virus are capacități de dobândire a tot felul de mutații încât este periculos să speculăm”, a conchis Pistol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta Omicron se ridică la 295. Astăzi, autoritățile au anunțat confirmarea a încă 112 cazuri noi de Omicron în România, dintre care patru copii de până în 9 ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇