Piedone este urmărit penal, dar fără vreo restricție de a părăsi țara. DNA dă detalii din dosar

Piedone este urmărit penal, dar fără vreo restricție de a părăsi țara. DNA dă detalii din dosar

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, este urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu salubrizarea din sector.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Cristian Victor Popescu-Piedone, la data faptelor şi în prezent primar al Sectorului 5 din municipiul Bucureşti, pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, după preluarea atribuţiilor aferente funcţiei de primar al Sectorului 5, Piedone, cu ştiinţă, ar fi omis să ia măsurile inerente atribuţiilor prevăzute de lege, determinate de două Hotărâri ale Consiliului local Sector 5 Bucureşti adoptate în anul 2020 privind salubrizarea Sectorului 5, precum şi măsurile pentru asigurarea inventarierii, evidenţei statistice, inspecţiei şi controlului furnizării serviciului.

În consecinţă, spun anchetatorii, o societate comercială care nu deţinea licenţă ar fi continuat să încaseze de la persoanele fizice, persoanele juridice şi de la asociaţiile de proprietari de pe raza Sectorului 5 tarife majorate cu 25% faţă de tariful aprobat de Consiliul local, aceasta în condiţiile în care societatea Salubrizare Sector 5 SA (fostă SC Salubrizare Fapte 5 SA), deţinută de Sectorul 5 Bucureşti, avea drept exclusiv de prestare a serviciului public de salubrizare pe raza sectorului respectiv.

ADVERTISING

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut vineri dimineață pe Aeroportul Otopeni și dus sub escortă la DNA pentru audieri.

Edilul urma să plece împreună cu soția în vacanță în Italia, cu escală în Germania, și se afla chiar în avionul vizat de o ameninţare cu bombă vineri dimineaţă.

Întrebat dacă încerca să fugă din țară, ținând cont că peste câteva zile urmează să fie pronunțată sentința finală în dosarul Colectiv, Piedone a declarat că nu este fugar și că așteaptă cu demnitate decizia instanței.

ADVERTISING

”Știm cu toții că marți e decizia finală în dosarul Colectiv. Au fost nenumărate amânări, puteam să fug până acum. Eu nu sunt un fugar. Aștept cu demnitate sentința instanței”, a subliniat primarul Piedone.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇