Pfizer solicită în SUA autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru cei cu vârste între 12 şi 15 ani. Eficient 100%

Pfizer solicită în SUA autorizarea vaccinului său anti-Covid pentru cei cu vârste între 12 şi 15 ani. Eficient 100%

Alianţa Pfizer/ BioNTech a depus, vineri, în Statele Unite o cerere de extindere a autorizării de urgenţă a vaccinului contra Covid-19 la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, scrie AFP.

Aceasta intenţionează să facă solicitarea şi "altor autorităţi de reglementare din întreaga lume în următoarele zile", au precizat cele două companii într-un comunicat. 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Solicitarea de extindere, depusă la Agenţia Americană a Medicamentului (FDA), este bazată pe datele testelor clinice din faza a treia la această categorie de vârstă, "care au demonstrat o eficacitate de 100%" în prevenirea maladiei, au subliniat ele. 

La sfârşitul lui martie, companiile au publicat rezultatele testelor lor făcute pe 2.260 de adolescenţi din SUA, cu "răspunsuri consistente de anticorpi" după injecţii.               

Vaccinul a fost bine "tolerat şi efectele secundare au fost în general în concordanţă cu cele observate" la persoanele cu vârste între 16 şi 25 de ani, au adăugat vineri Pfizer şi BioNTech. 

Acest vaccin este pentru moment autorizat pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. 

Copiii sunt mai puţin expuşi la cazuri grave ale bolii iar vaccinarea lor nu a fost o prioritate până acum. Dar reprezintă o parte importantă a populaţiei şi va trebui imunizată cu scopul de a stopa transmiterea bolii, argumentează experţii. 

Vaccinul de la Pfizer/ BioNTech, bazat pe tehnologia inovatoare ARN mesager, a fost primul ser contra Covid-19 aprobat în Occident la sfârşitul lui 2020.

Ultimele știri despre vaccinul Pfizer


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!