Petre Daea a fost huiduit la DNA: "Ne vedem în câmp!"

Petre Daea a fost huiduit la DNA: "Ne vedem în câmp!"

Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost, vineri dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care predecesorul său Adrian Chesnoiu e acuzat că a intervenit pentru a influenţa mai multe concursuri de angajare

La sosire, Daea a declarat că a venit în calitate de martor. Întrebat dacă va spune adevărul, el a replicat: ”Tot timpul”, potrivit News.ro.

După aproximativ o oră, Daea a ieşit de la audieri şi a fost huiduit. El le-a spus celor care scandau împotriva lui: "Ne vedem în câmp, la treburile ţării".

ADVERTISING

Acuzaţiile DNA

Fostul ministru Chesnoiu este urmărit penal de DNA, pentru că ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

ADVERTISING

La intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta, în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător.

Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 de lei.

„Pila” lui ”nea Petrică”

Una din cele patru persoane căreia fostul ministru Chesnoiu le-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare era „pila” lui ”nea Petrică”, (Petre Daea), susţine G4Media, care citează referatul DNA trimis la Parlament pentru ridicarea imunității ex-ministrului.

ADVERTISING

Potrivit acestui referat, persoana pentru care a intervenit Daea era Mihai Cosmin Corobea, în telefonul căruia procurorii au găsit la percheziţia informatică un contact notat: „Nasa Cami Luchi”, despre care procurorii spun că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

Întrebat, însă, săptămâna trecută despre acest aspect, Petre Daia evitat să răspundă și a spus doar că "aici nu dau niciun fel de răspuns. Să lăsăm justiția acolo unde e".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇