Petre Daea s-a întors: Animalelor și plantelor le lipsește din codul genetic calendarul odihnei

Petre Daea s-a întors: Animalelor și plantelor le lipsește din codul genetic calendarul odihnei

În agricultură, nu se ține seama de vreme și de vremuri, de zile de odihnă, ci de pretențiile pe care le au animalele și plantele, cărora le lipsește din codul genetic calendarul odihnei, a spus duminică ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ministrul spune că a vizitat duminică o fermă zootehnică din Trifești, județul Iași, unde a văzut la lucru o familie de fermieri, tată și doi băieți, care s-au îndrăgostit de munca câmpului și de creșterea animalelor.

„În fața grajdului, în haine de lucru, nebărbierit, cu aparatul de ras închis în trusa personală pe care nu a deschis-o din dorința de a nu trezi soția și copilul la ora plecării la serviciu, fermierul Burcuş Bogdan de 38 de ani era în fermă la muncă, de 6 ore, pentru a coordona activitățile zilnice. După salutul de respect pe care i l-am dat, am trecut la dialogul zilei întrebându-l și, mai mult, ascultându-l”, a scris pe Facebook Petre Daea.

ADVERTISING

Acesta spune că fermierul are 2.000 taurine, din care 850 de vaci la muls, de la care se obțin zilnic în jur de 38 de mii de litri de lapte, cu o scădere de 3 mii de litri în ultimele zile, din cauza temperaturilor ridicate.

Ministrul a văzut în teren cum peste 200 oameni au lucrat în câmp în loturile de hibridare la porumb.

„Mergând la fața locului am putut constata cu satisfacție că tânărul fermier este pur și simplu îndrăgostit de meseria pe care și-a ales-o, cultivarea terenului și creșterea animalelor.

ADVERTISING

Azi, duminică, în zi de relaxare, iscusitul fermier a considerat mai importantă verificarea manuală a operațiunii de castrare a plantelor- mamă, pentru a nu risca impurificarea și scăderea valorii genetice a materialului semincer aflat în câmpul deschis, într-o căldură copleșitoare, chiar dacă era dimineață.

Acest exemplu de preocupare și dăruire, specific fermierilor români, m-a determinat să postez imaginile acestea, subliniind faptul că, în agricultură, nu se ține seama de vreme și de vremuri, de zile de odihnă, ci de pretențiile pe care le au animalele și plantele, cărora le lipsește din codul genetic calendarul odihnei”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

ADVERTISING

Acesta spune că mâncarea se face „greu, cu pasiune, dragoste și multă muncă” și a felicitat familia Burcuş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇