Fostul ministru Chesnoiu este urmărit penal de DNA și a fost chemat la audieri

Fostul ministru Chesnoiu este urmărit penal de DNA și a fost chemat la audieri

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală pe numele fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu.

El este cercetat pentru:

  • instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracțiuni)
  • abuz în serviciu.

Mai exact, Adrian Chesnoiu este acuzat că ar fi intervenit în cadrul unor concursuri de angajare. Fostul ministru a fost prezent luni la sediul DNA Timișoara pentru audieri, dar a refuzat să facă declarații.

ADVERTISING

”Aşa cum am spus de fiecare dată, o să dau declaraţii la final. Am spus ce aveam de spus”, a declarat Chesnoiu.

Potrivit DNA, el ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător.

Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

Luna trecută, procurorul șef al DNA Crin Bologa a transmis Camerei Deputaților o cerere pentru avizarea urmăririi penale și, astfel, ridicarea imunității, în cazul lui Adrian Chesnoiu, la acea vreme ministru al Agriculturii.

ADVERTISING

Ulterior, el a anunţat că demisionează din funcţie şi se autosuspendă din PSD.

Chesnoiu a rămas apoi fără imunitate, după ce plenul Camerei Deputaţilor a votat cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇