Peste 20 de luptători ai grupării Stat Islamic au evadat dintr-o închisoare din Siria, în urma cutremurului

Peste 20 de luptători ai grupării Stat Islamic au evadat dintr-o închisoare din Siria, în urma cutremurului

Peste 20 de luptători care aparțin grupării teroriste Stat Islamic au evadat dintr-o închisoare din Siria în timpul unei revolte produse după cutremurul devastator care a zguduit luni regiunea.

Închisoarea poliţiei militare din oraşul Rajo, în apropiere de graniţa cu Turcia, are aproximativ 2.000 de deţinuţi, dintre care vreo 1.300 sunt suspectaţi a fi luptători ai Statului Islamic, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul unităţii. În închisoare sunt deţinuţi şi luptători ai forţelor conduse de kurzi.

ADVERTISING

"După ce a avut loc cutremurul, Rajo a fost afectat, iar deţinuţii au început să se răzvrătească şi au preluat controlul asupra unor părţi ale închisorii. Aproximativ 20 de deţinuţi au fugit, despre care se crede că sunt militanţi ai Statului Islamic", a declarat oficialul de la închisoarea Rajo, care este controlată de facţiuni pro-turce.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 - care a fost urmat de numeroase replici în regiune - a provocat pagube la închisoare, pereţii şi uşile crăpând, a adăugat sursa.

ADVERTISING

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie, a declarat că nu a putut verifica dacă prizonierii au evadat, dar a confirmat că a existat o revoltă.

Cel puţin 1.451 de persoane au murit luni în Siria, în urma cutremurului devastator care a avut epicentrul în sud-vestul Turciei, au declarat guvernul şi salvatorii.

Incidentul din Rajo vine după un atac al Statului Islamic din decembrie asupra unui complex de securitate din fosta lor capitală siriană de facto Raqa, care viza eliberarea unor colegi jihadişti dintr-o închisoare din această localitate.

ADVERTISING

Şase membri ai forţelor de securitate conduse de kurzi care controlează zona au fost ucişi în atacul dejucat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇