Peste 1.200 de civili au fost ucişi la Mariupol în nouă zile de asediu

Peste 1.200 de civili au fost ucişi la Mariupol în nouă zile de asediu

Cele nouă zile de asediu rus asupra portului strategic Mariupol din sudul Ucrainei au lăsat în urmă 1.207 de civili morți, a afirmat miercuri seară primăria într-un scurt text pe canalul său Telegram.

„Nouă zile. Nouă zile de blocadă a oraşului Mariupol. Nouă zile de bombardament continuu asupra populaţiei civile. Nouă zile, jumătate de milion de oameni trăind fără electricitate, apă, încălzire sau comunicaţii.

Nouă zile în care oraşul este rupt de lumea exterioară. Nouă zile - 1.207 civili din Mariupol ucişi. Nouă zile de genocid al populaţiei civile", a scris primăria în acest text.

ADVERTISING

Solicitată de AFP, preşedinţia ucraineană a confirmat această informaţie: "Nu avem cifra exactă, dar cifra provizorie este corectă", a indicat ea.

"Nu vom ierta niciodată. Nu vom uita niciodată, rezistăm, noi, locuitorii din Mariupol", a mai scris primăria în timp ce oraşul este supus unor bombardamente violente din partea armatei ruse care miercuri a lovit printre altele un spital de copii dintr-un complex cuprinzând şi o maternitate.

Port-cheie ucrainean la Marea Azov, acest oraş industrial avea peste 450.000 de locuitori înainte de lansarea invaziei ruse la 24 februarie, reaminteşte France Presse.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Război în Ucraina. Ziua 15 - vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇