Peste 1.100 de zboruri blocate joi în Germania din cauza grevelor. Și TAROM anulează curse

Peste 1.100 de zboruri blocate joi în Germania din cauza grevelor. Și TAROM anulează curse

Grevele vor bloca joi peste 1.100 de zboruri pe unele dintre cele mai mari aeroporturi din Germania. Sindicatul Verdi a lansat un apel la greve ale personalului de securitate de pe aeroporturi, încercând să crească presiunea asupra guvernului în privința negocierilor salariale.

Aproape 200.000 de pasageri vor fi afectați de anularea sau întârzierea zborurilor, a arătat miercuri ADV, Asociația aeroporturilor germane.

La Frankfurt, punctele de control de securitate din zona de tranzit vor rămâne închise, a anunțat operatorul aeroportuar Fraport, adăugând că „prin urmare nu este posibilă îmbarcarea".

ADVERTISING

Toți pasagerii care plănuiau să își înceapă călătoria la Frankfurt nu ar trebui să vină la aeroport, a precizat Fraport.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Berlin Brandenburg a declarat că toate plecările vor fi anulate joi, dar că zborurile vor reveni la normal vineri.

Și compania TAROM a anunțat că, din cauza grevei personalului de securitate de pe aeroportul din Frankfurt nu poate opera joi cursele RO301 și RO 302.

„Asemenea altor companii aeriene și a pasagerilor acestora și TAROM, alături de călătorii săi de pe zborurile mai sus menționate, îți va recalibra cursele pe fundalul grevelor declanșate în Germania. Deși situația generată este independentă de activitatea sau voința operatorul aerian național, TAROM cere scuze tuturor pasagerilor potențial afectați și ia deja măsuri care să îi protejeze”, se arată într-un comunicat al companiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform acestuia, pasagerii pot alege reprogramarea pe cursele de vineri sau pot cere rambursarea valorii biletelor de zbor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇