Foc și blocaje la aeroport. Tractoarele paralizează traficul în Franța (Foto&Video)

Foc și blocaje la aeroport. Tractoarele paralizează traficul în Franța (Foto&Video)

Fermierii protestatari din Franța au dat foc, marți, unor baloți de fân pentru a bloca parțial accesul la aeroportul din Toulouse și au parcat tractoare pe autostrăzile din apropierea Parisului, în timp ce făceau presiuni asupra Guvernului pentru a le soluționa revendicările.

Fermierii, care doresc, printre altele, măsuri împotriva importurilor ieftine, așteaptă mai mult sprijin din partea noului prim-ministru Gabriel Attal, care își va prezenta planurile sale politice în cursul zilei de marți, precum și din partea ministrului Agriculturii, care urmează, de asemenea, să facă un anunț, relatează Reuters.

„Orice s-ar întâmpla, suntem hotărâți să mergem până la capăt”, a declarat unul dintre fermieri, Jean-Baptiste Bongard, care protesta pe o autostradă în Jossigny, în apropiere de Paris, blocată de tractoare.

„Dacă mișcarea trebuie să dureze o lună, atunci va dura o lună”, a spus Bongard, care a arătat că îi este greu să concureze cu producătorii străini, care nu respectă aceleași reglementări.

În Longvilliers, tot în apropiere de Paris, ambele sensuri ale unei autostrăzi au fost blocate cu tractoare și baloți de fân.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇