Persoanele condamnate pentru corupție nu vor putea beneficia de pensia specială

Persoanele condamnate pentru corupție nu vor putea beneficia de pensia specială

Persoanele remunerate din fonduri publice şi condamnate pentru fapte de corupţie nu beneficiază de pensie de serviciu, a decis miercuri Senatul.

Astfel, potrivit proiectului de lege adoptat în unanimitate, nu vor beneficia de pensie de serviciu militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, membrii Corpului diplomatic şi consular, judecătorii Curţii Constituţionale, personalul aeronautic civil navigant, membrii Curţii de Conturi care au fost condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.

ADVERTISING

Proiectul, iniţiat de deputaţii PNL Florin Roman şi Romeo Nicoară în legislatura trecută, a fost adoptat de Senat în calitate de Cameră decizională pentru unele articole.

Se întoarce însă la Camera Deputaţilor pentru articolul IX, nou introdus în Comisia Juridică a Senatului.

"Punerea în mişcare a acţiunii penale, pentru una dintre infracţiunile menţionate, atrage suspendarea soluţionării cererii de acordare a pensiei de serviciu sau suspendarea acesteia, dacă a fost acordată până la soluţionarea definitivă a cauzei. (…)

ADVERTISING

Dacă se dispune clasarea, renunţarea la urmărirea penală, achitarea sau încetarea procesului penal sau renunţarea la aplicarea pedepsei faţă de o persoană dintre cele menţionate, aceasta este repusă în situaţia anterioară şi se plăteşte pensia de serviciu de care a fost lipsită", se arată în articolul pentru care Camera Deputaţilor se va pronunţa în calitate de for decizional.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇