Părinții ai doi elevi au fost obligați să plătească 30.000 lei daune morale unei profesoare

Părinții ai doi elevi au fost obligați să plătească 30.000 lei daune morale unei profesoare

Părinții ai doi elevi cu vârsta sub 14 ani au fost obligați să plătească unei profesoare suma de 30.000 lei pentru batjocorirea ei pe grupul de Whatsapp al clasei și pe Facebook.

Decizia a fost luată de Tribunalul Cluj, care a confirmat o soluție a Judecătoriei Cluj-Napoca, potrivit VedemJust.

Este vorba despre un dosar din 2019, în care o profesoară de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca, diriginte la clasa a VII-a, a cerut daune de 50.000 lei pentru că a fost insultată de către doi elevi din clasa sa.

ADVERTISING

Mai exact, unul dintre elevi, în vârstă de 12 ani, a modificat o poză a profesoarei pe care a asociat-o cu un animal și a postat-o pe grupul de Whatsapp al clasei. Apoi, a postat tot acolo o altă poză denigratoare, pe care a setat-o ca imagine de grup.

Cel de-al doilea elev, în vârstă de 13 ani, a creat un cont de Facebook pe numele profesoarei, folosind cele două poze primite de la colegul său: una a pus-o ca poză de profil, cealaltă ca imagine de coperta a contului. El a dat mesaje colegilor pentru a da accept la cont, spunând că este creat de el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Profesoara a justificat suma de 50.000 lei pretinsă ca despăgubire prin aceea că insulta adusa numelui si imaginii sale a fost popularizată printre elevii din acea clasă, dar și din alte clase, care au aderat la contul fals de Facebook. În felul acesta i s-a afectat viața sa privată, demnitatea, dreptul la imagine și autoritatea sa profesională.

Pentru că elevii aveau la data faptelor vârsta sub 14 ani, au fost chemați la proces părinții lor. Aceștia au spus că fiii lor au făcut o glumă, o prostie copilărească.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇