Pană de curent de lungă durată, în zona Parlamentului. Au rămas în beznă și participanții la un summit pe teme energetice

Pană de curent de lungă durată, în zona Parlamentului. Au rămas în beznă și participanții la un summit pe teme energetice

Zona Palatului Parlamentului a rămas fără curent de miercuri noapte și până joi dimineață.

Printre cei care au stat în beznă s-au numărat și participanții la un summit pe teme energetice, Solar Energy Bucharest Summit, scrie Hotnews.

Aceștia erau cazați la un hotel de lângă Palatul Parlamentului, afectat de pana de curent care a durat aproximativ 12 ore.

PPC, compania care asigură distribuția de electricitate în Capitală, nu a precizat care a fost cauza penei de curent și nici câți consumatori au fost afectați.

ADVERTISING

Întrebat în briefingul de la finalul ședinței de guvern dacă această pană de curent i se pare un lucru normal, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus că nu și că trebuie făcute investiții.

”Categoric nu mi se pare normal, de aceea, trebuie făcute investiții. Acum două săptămâni, PPC a inaugurat stația electrică Nord de pe strada Braziliei, care deservește 70.000 de consumatori care nu vor mai avea astfel de probleme.

Noi încercăm să dinamizăm toate investițiile de acest fel din Fondul de Modernizare, unde avem un miliard de euro angajați cu distribuitorii în modernizarea rețelelor, modernizarea stațiilor, investiții în sisteme digitale. Important este că nu sunt bani care vin din buzunarul românilor, ci din Fondul de Modernizare”, a spus Burduja.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇