Orban vrea ca Guvernul să reanalizeze restricțiile privind închiderea magazinelor mai devreme

Orban vrea ca Guvernul să reanalizeze restricțiile privind închiderea magazinelor mai devreme

La mai bine de două săptămâni de când guvernul a decis ca magazinele să se închidă mai devreme în localitățile cu rată mare de infectare, liderul PNL, Ludovic Orban, spune că aceste restricții trebuie reanalizate.

Orban afirmă că atunci când guvernul său a decis restricții pentru evenimente publice, acestea au fost luate pe baza analizelor din anchetele epidemiologice

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente.

Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL afirmă că știe cine a propus această măsură și subliniază că nu a văzut ce anume a stat la baza luării acestei decizii.

”Ştiu cine a propus măsura. Nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că până la urmă Guvernul decide, dar cred că trebuie să reflecteze asupra (...) acestei măsuri”, a afirmat Ludovic Orban.

Magazinele în localitățile cu rata de infectare mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și la ora 21.00 în celelalte zile.

În schimb, în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 7,5, acestea se închid zilnic la ora 18.00.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!