Orban: Starea de alertă va fi menținută cât va fi necesar. Nu manipulăm nicio cifră, cine lansează astfel de alegaţii e complet dus cu capul

Orban: Starea de alertă va fi menținută cât va fi necesar. Nu manipulăm nicio cifră, cine lansează astfel de alegaţii e complet dus cu capul

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că starea de alertă va dura ”cât va fi necesar”, adică atâta timp cât răspândirea virusului este prezentă în comunitate.

”Atâta timp cât nivelul de răspândire a virusului în societate se menţine la un nivel ridicat este necesară starea de alertă, este cazul care permite autorităţilor, dar şi cetăţenilor, instituţiilor, companiilor să aplice  toate regulile de protejare a sănătăţii românilor”, a declarat Orban la România TV.

Potrivit acestuia, multe persoane publice au un comportament ”iresponsabil” şi au instigat la nerespectarea regulilor.

”Din păcate, sunt foarte mulţi oameni în viaţa publică, politică, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetăţenii români la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit.

Se vede foarte clar din datele prezentate public că avem un nivel de răspândire îngrijorător. (...) Creşterea nu e una care să ne determine să luăm alte măsuri de restricţie, dar este o creştere”, a adăugat premierul.

”Nu manipulăm nicio cifră. Cine lansează astfel de alegaţii e complet dus cu capul”

Ludovic Orban consideră că cei care vorbesc despre manipularea cifrelor referitoare la epidemie sunt ”duşi cu capul”.

Nu manipulăm nicio cifră. Avem un număr de laboratoare acreditate, aceste laboratoare fac analizele, acestea sunt nişte analize care se fac după o metodologie, există un sistem de centralizare. Nimeni nu poate să manipuleze astfel de informaţii. Cine lansează astfel de alegaţii în spaţiul public este complet dus cu capul”, susţine premierul.

Potrivit acestuia, ”bagatelizarea sistematică a pericolului, lansarea sistematică a unei instigări la nerespectarea regulilor provoacă consecinţe foarte periculoase”.

Alte 315 noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanţul a ajuns la 24.045, fiind a cincea zi consecutiv în care numărul îmbolnăvirilor trece de 300.

Totodată, s-au înregistrat 12 decese, numărul total fiind de 1.512, a anunţat duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și:

Guvernul anunță cum arată noua stare de alertă. Renunță la achizițiile directe

Surpriză pentru Parlament: Nu poate vota prelungirea stării de alertă. Guvernul doar l-a informat

PSD sesizează CCR, după ce Guvernul doar a informat Parlamentul de prelungirea stării de alertă. A decis și când depune moțiunea de cenzură


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇