Orban cere controale la sânge și sancțiuni: Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și regulile de protecție sanitară

Orban cere controale la sânge și sancțiuni: Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și regulile de protecție sanitară

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor, joi, să se mobilizeze și să dispună controale ”la sânge” pentru a fi respectate regulile de protecție sanitară, astfel încât să fie prevenită răspândirea noului coronavirus.

Potrivit acestuia, există mulți agenți economici, instituții și cetățeni care, în urma unor campanii de o agresivitate fără precedent de negare a virusului, ignoră regulile.

Orban a cerut și sancțiuni: ”fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și regulile de protecție sanitară”.

”Vreau să transmit un mesaj foarte serios. Creșterea numărului de cazuri trebuie să ne pună în gardă. Solicit fiecărului ministru să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti COVID trebuie să fie mobilizate la maximum pentru a putea reduce numărul de persoane infectate.

ADVERTISING

Marea majoritate a cetățenilor sunt corecți, respectă regulile. Din păcate avem o sumă de agenți economici, de instituții, cetățeni, care poate și din cauza unei campanii de o agresivitate fără precedent de negare a virusului și de nesocotire a pericolului ignoră regulile. Transmit un mesaj simplu: Fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și regulile de protecție sanitară”, a declarat premierul la începutul ședinței de guvern.

Rafila: Ne apropiem de 3.000 de cazuri pe săptămână, ceea ce pentru România este foarte mult. A crescut și numărul cazurilor grave cu 50% în trei săptămâni

ADVERTISING

Ludovic Orban le-a cerut ministrilor să scoată cât mai multe echipe pe teren și să le ceară zilnic rapoarte privind controalele efectuate, neregulile descoperite și sancțiunile aplicate.

Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge peste tot unde trebuie respectate reguli și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile. Vreau să se înțeleagă că toți agenții economici, toți actorii instituționali care sunt obligați să organizeze activitățile într-un mod reglementat sunt responsabili de modul în care asigură respectarea regulilor.

ADVERTISING

Solicitați raport zilnic din partea fiecarei instituții de control privitor la personalul aflat în birou, scoateți-i din birou pe cei care sunt obișnuiți să stea în birou, cereți raport privind controalele efectuate, situația descoperită și sancțiunile pentru nerespectarea regulilor”, a precizat Orban.

Orban spune că sunt funcționari din ministere care nu respectă regulile

Primul ministru a spus că prioritatea zero în acest moment o reprezintă controalele în metrou, transportul public în comun și instituții publice.

Orban a subliniat că a observat că sunt instituții aflate în subordinea unor ministere unde nu se respectă normele de protecție.

”Prioritate zero este controlul respectării normelor de protecție sanitară: la metrou, transport public, la locul de muncă. Și vreau să începeti cu instituțiile pe care le conduceți. Am observat ca sunt funcționari care nu respectă regulile. Cine nu respectă regulile, sancțiune disciplinară și chiar amendă. Dacă e necesar puteți apela la Poliție. In primul rand noi trebuie sa respectam normele.

Aveți grijă la relația cu cetățenii. Orice instituție care are interacțiune cu cetățenii trebuie să reglementeze reguli stricte de respectare a regulilor sanitare. Societatile comerciale aflate in subordinea ministerelor trebuie sa impuna o disciplina stricta. Prefer sa izolăm virusul decât să ajungem în situația izolarii romanilor sau, Doamne ferește, sa fim izolati de alte tari din UE din cauza creșterii numărului de cazuri”, a conchis premierul.

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/279981789881692

Lista țărilor europene care au impus restricții de călătorie pentru români

Azi am atins un nou record negativ: 614 cazuri în 24 de ore

Un nou record a fost atins joi în România. Autoritățile au anunțat că au fost depistați 614 noi pacienți cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, după ce au fost procesate 13.179 de teste.

Asta după ce miercuri a fost înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri în 24 de ore, de la începutul pandemiei.

România rămâne pe primul loc în UE la numărul de decese și cazuri noi de Covid

Grupul de Comunicare Strategică anunță că 17 pacienți au murit, în timp ce 240 sunt internați în secțiile ATI.

De ieri până azi au ieșit din spital alți 120 de bolnavi cu COVID. În total, de vineri până acum, au fost externați la cerere 1.605 pacienți infectați cu COVID-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇