România rămâne pe primul loc în UE la numărul de decese și cazuri noi de Covid

România rămâne pe primul loc în UE la numărul de decese și cazuri noi de Covid

România se menține pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi că au fost depistați 614 noi pacienți cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, după ce au fost procesate 13.179 de teste, astfel că țara noastră a atins un nou record negativ.

În topul UE pe locul doi este Polonia, cu 262 de cazuri în ultimele 24 de ore, iar pe locul trei se află Belgia cu 87 de noi cazuri de COVID-19, potrivit portalului Worldometers.

ADVERTISING

În Europa suntem pe locul 3

În ceea ce privește situația la nivelul Europei, primul loc este ocupat de Rusia, cu 6.509 cazuri. Pe locul doi este Ucraina, cu 810 cazuri în ultimele 24 de ore, iar pe locul trei este România, cu 614 cazuri.

Polonia se află pe locul patru, cu 262 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore, pe locul cinci este Bosnia și Herțegovina cu 217 de cazuri, Elveția este pe șapte cu 88 de cazuri, iar pe locul opt este Belgia cu 87 de cazuri.

Sunt și țări care au raportat sub 10 cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore. De exemplu, Finlanda și Estonia au 8 cazuri, Norvegia 4, Lituania 3, iar Malta și Gibraltar câte un caz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Precizăm însă că nu toate țările au transmis până la această oră situația numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Și la numărul de decese înregistrate în ultimele 24 de ore suntem pe primul loc în UE

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană și în ceea ce privește numărul de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 17 persoane care au fost răpuse de noul coronavirus.

La nivelul Europei suntem pe locul 3. Pe primul loc este Rusia cu 176 de morți, iar pe locul doi este Ucraina cu 21 de persoane decedate.

harta1
harta2
hart3
Foto: Worldometers

Citește și:

ADVERTISING

România are peste 20 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori - epidemiolog

Rafila: Ne apropiem de 3.000 de cazuri pe săptămână, ceea ce pentru România este foarte mult. A crescut și numărul cazurilor grave cu 50% în trei săptămâni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇