Orban anunță că terasele se vor închide la ora 23, chiar și pentru evenimentele private

Orban anunță că terasele se vor închide la ora 23, chiar și pentru evenimentele private

Premierul Ludovic Orban a anunţat impunerea unor restricţii privind orarul pentru toate tipurile de evenimente care sunt organizate la terase, decizia urmând să fie luată sâmbătă, la videoconferinţa membrilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia de introducere a unor restricţii privind orarul va funcţiona pentru toate tipurile de evenimente care se organizează la terasă. Nu poţi să impui un orar de lucru, adică să limitezi la ora 23:00 şi pentru unii să permiţi şi pentru alţii să nu permiţi”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat sâmbătă ce se întâmplă cu evenimentele private organizate la terase.  

Chestionat, într-o conferinţă de presă susţinută de premier la sediul PNL din Capitală, unde va fi luată această măsură, Ludovic Orban a răspuns: „În judeţele cu răspândire mare a virusului, unde există risc de transmitere în comunitate, pentru a reduce acest risc de răspândire a virusului.

Se ştie foarte clar că foarte multe terase după ora 23:00 se transformă în locuri de petrecere, locuri care e foarte greu totuşi să impui respectarea regulilor şi din cauza asta preferăm să luăm această măsură. De altfel le va face şi bine oamenilor”.  

El a precizat că şedinţa CNSU va avea loc sâmbătă după-amiază în sistem videoconferinţă, iar acolo va fi analizat proiectul de hotărâre.  

„Domnul secretar de stat Raed Arafat mi-a trimis proiectul de hotărâre pregătit împreună cu Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific, vom analiza proiectul de hotărâre şi vom lua decizia în cursul zilei de astăzi şi o vom anunţa public”, a explicat premierul.

Cum își pune statul singur piedici: Un bărbat a vrut să doneze plasmă, dar a fost pus să plătească 600 de lei pentru a respecta protocolul

Un avocat acuză că tatăl său a rămas paralizat după ce a așteptat opt ore la UPU Arad