Orban a uitat numele unei mine și a fost huiduit, în Valea Jiului. Ce i-au strigat minerii

Orban a uitat numele unei mine și a fost huiduit, în Valea Jiului. Ce i-au strigat minerii

Prezent în Valea Jiului cu ocazia Zilei Minerului, premierul Ludovic Orban a uitat numele minei pe care o vizita și a fost huiduit de parte dintre ortaci.

La orele prânzului, Orban a luat parte, la Petroșani, la o ceremonie desfășurată la statuia minierului în parcul „Carol Schreter”.

În cadrul evenimentului, premierul a susținut un discurs. Încă de la momentul în care s-a apropiat de microfon, parte dintre mineri l-au aplaudat, dar parte l-au huiduit.

Unii ortaci au continuat să îi bruieze discursul lui Orban, țipând din mulțime și acuzându-l că n-a făcut nimic pentru a rezolva problemele Văii Jiului.

ADVERTISING

Cu toate astea, Orban și-a continuat alocuțiunea, susținând că vrea ca prezența sa la Pietroșani ”să reprezinte un semnal clar că Guvernul e preocupat de problemele din Valea Jiului și că Guvernul caută soluții”.

Ulterior, premierul s-a referit la situația Complexului Energetic Hunedoara (CEH), care se află în insolvență și din care deja parte dintre componente au început să fie valorificate ca fier vechi.

CEH este importantă pentru Petroșani nu doar pentru că oferă locuri de muncă, ci și pentru că una dintre termocentralele din grup, adică aceea de la Paroșeni (care funcționează pe huilă) este producătorul de energie termică pentru oraș. Cealaltă termocentrală din grup, Mintia, dă agent termic în Deva.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Complexul energetic are și 4 mine de huilă: Lonea, Lupeni, Vulcan și Livezeni.

În anii din urmă, Comisia Europeană a decis că niște ajutoare de stat i-au fost acordate ilegal complexului energetic, iar acesta trebuie să returneze sute de milioane de euro la bugetul de stat. O lovitură financiară aproape imposibil de dus pentru societatea minieră!

Referindu-se la aceste aspecte, Orban a uitat numele minei Lonea și s-a bâlbâit. A fost un nou prilej ca parte dintre minerii prezenți la eveniment să îl huiduie.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/376270573338711/

”Complexul Energetic Hunedoara este după două ajutoare de stat care au fost acordate în nişte condiţii, dintre care un ajutor de stat trebuie înapoiat, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, pentru că nu a fost acordat în conformitate cu legea

Iar al doilea ajutor de stat acordat pentru închiderea minelor Lupeni şi Lo...Lo... Lonea a fost acordat pentru închiderea minelor până în data de 31 decembrie 2018 şi minele continuă să îşi desfăşoare activitatea”, a precizat Orban.

Când au auzit că nu poate pronunța numele minei, unii dintre minerii din public au strigat ”Lonea! Românule, Lonea! Lonea, omule”.

”Lonea, domnule!”, le-a răspuns Orban, înainte de a-și continua discursul.

Orban a mai spus că a discutat cu sindicaliștii și că a identificat soluții pentru menținerea locurilor de muncă în Valea Jiului. Dar că aceste soluții trebuie mai întâi să primească undă verde de la Comisia Europeană.

Citește și:

Guvernul și Iohannis au prezentat Planul de Relansare Economică. Multe promisiuni pentru o viață mai bună și discursuri presărate cu atacuri la PSD

Planul de relansare. Orban promite autostrăzi și magistrale noi de metrou, dar nu spune când vor fi gata. USR: Carioci colorate!

Planul de relansare. Acordarea indemnizației de șomaj tehnic va fi prelungită și se vor da stimulente pentru reluarea activității

Planul de relansare: Firmele mici vor primi un grant de 2.000 de euro pentru chirii, utilităţi şi datorii

Inaugurarea metroului spre Drumul Taberei s-a amânat iar, pe termen nedeterminat. Orban spune că se va deschide ”când va fi posibil din punct de vedere tehnic”, Bode și-a cerut scuze


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇