Orașul strămoșilor lui Joe Biden din Irlanda a sărbătorit în stradă victoria de la prezidențiale

Orașul strămoșilor lui Joe Biden din Irlanda a sărbătorit în stradă victoria de la prezidențiale

Steaguri ale SUA au fluturat toată săptămâna pe străzile orașului Ballina, din Irlanda, oraşul strămoşilor lui Joe Biden.

Zece dintre cei 16 stră-străbunici ai președintelui ales al SUA s-au născut în Irlanda, conform campaniei Irish for Biden.

Aici este inclus Edward Blewitt, stră-stră-străbunicul lui Biden. În 1851, Edward Blewitt a plecat din Ballina la New York, unde s-a stabilit, pentru a scăpa de sărăcia din tărâmul natal.

Sâmbătă, când proiecțiile CNN l-au dat câștigător al alegerilor prezidențiale pe Joe Biden, rezidenții din acest orășel irlandez au ieșit în stradă pentru a sărbători victoria.

ADVERTISING

"Cred că Ballina a salvat lumea în seara asta, pentru că, fără Ballina, nu ar exista Joe Biden", a declarat pentru CNN Smiler Mitchell, un localnic.

Oamenii și-au prins baloane la mașini și s-au plimbat pe străzile orașului intonând ”The Green and Red of Mayo”, o baladă faimoasă despre comitatul în care se află Ballina.

Ireland: Biden's ancestral home Ballina celebrates his declared victory in US elex

O mașină cu un carton care îl înfățișa pe Biden pe scaunul din față avea o plăcuță de înmatriculare pe care scria ”PENNSYLVANIA BIDEN # 1”.

ADVERTISING

”Ballina a fost mereu un oraș desconsiderat din vestul Irlandei (...) Acum e timpul nostru să ne afirmăm! Îi așteptăm cu mare drag pe toți americanii care vor să ne viziteze!”, a spus Mark Duffy, politician din Ballina.

Joe Biden încă are rude îndepărtate aici, inclusiv Joe Blewitt, un verișor de-al treilea. El s-a întâlnit de mai multe ori cu președintele ales.

”Este un om de familie”, spune Blewitt.

Supporters Celebrate in Biden's Ancestral Irish Hometown

Ballina nu este însă singurul oraș irlandez de care este legat Joe Biden. În cealaltă parte a țării se află Carlingford, în comitatul Louth.

ADVERTISING

Din acest oraș, străbunicul lui Biden, James Finnegan, a sosit în New York în 1850.

Și aici s-a sărbătorit victoria lui Biden în scrutinul american.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇