Opt bărbați de culoare au fost dați jos din avion pentru că... miroseau urât. Ce a urmat

Opt bărbați de culoare au fost dați jos din avion pentru că... miroseau urât. Ce a urmat

Mai mulți angajați ai companiei aeriene American Airlines au fost trimişi forţat în concediu pentru implicarea lor într-un incident în care opt pasageri de culoare au fost daţi jos dintr-un avion pentru că… miroseau urât.

Trei pasageri au intentat un proces împotriva companiei în mai, acuzând discriminare rasială în urma acestui incident care s-a petrecut pe 5 ianuarie, transmite BBC.

Într-o notă adresată angajaților, CEO-ul Robert Isom a spus că incidentul este inacceptabil și compania nu şi-a îndeplinit angajamentul față de clienți.

ADVERTISING

„Îi tragem la răspundere pe cei implicați, inclusiv scoaterea din serviciu a membrilor echipajului”, a transmis compania aeriană într-un comunicat.

Compania a anunțat, de asemenea, o serie de inițiative menite să prevină astfel de incidente pe viitor, inclusiv un „grup consultativ” axat pe experiența pasagerilor de culoare.

În procesul respectiv, trei persoane - care nu erau așezate împreună și nu se cunoșteau - au acuzat că fiecare bărbat de culoare a fost scos din avionul American Airlines care mergea de la Phoenix spre New York City.

ADVERTISING

În total, opt pasageri au fost daţi jos.

„American Airlines ne-a evidențiat că suntem negri, ne-a făcut de rușine și ne-a umilit”, acuză pasagerii într-un comunicat.

Cei trei bărbați au primit în cele din urmă permisiunea să-și reia locul în avion.

Nu e prima dată când American Airlines se confruntă cu acuzații de discriminare. După un alt incident din 2017, NAACP (asociația americană pentru sprijinirea oamenilor de culoare) i-a avertizat pe călătorii de culoare să evite compania, invocând un model de comportament „nerespectuos” și „discriminatoriu”, precum și o „cultură corporativă a insensibilității rasiale și posibile părtiniri rasiale”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇