Operațiunea Evrika, un succes. Lovitură grea dată celei mai temute grupării mafiote din Europa

Operațiunea Evrika, un succes. Lovitură grea dată celei mai temute grupării mafiote din Europa

Autoritățile din Germania și Italia au colaborat într-o operațiune ce a dus la arestarea a peste 100 de membri ai grupului de crimă organizată ‘Ndrangheta.

Suspecții sunt acuzați de spălare de bani, evaziune, fraudă, trafic de droguri, posesie și trafic de arme și numeroase infracțiuni asociate unei organizații de tip mafiot.

108 arestări au fost făcute de polițiștii italieni în Reggio Cabria, în timp ce alte 15 persoane au fost reținute în Genova. Și poliția germană a anunțat zeci de arestări în raiduri efectuate la primele ore ale dimineții, informează Reuters.

ADVERTISING

Raiduri au avut loc și în Belgia, la peste 20 de adrese, au anunțat procurorii, dar au spus că vor oferi informații suplimentare mai târziu în zi. Și în Malaga polițiștii au anunțat că au făcut o arestare în acest dosar.

În investigațiile la acest mare dosar au colaborat și autorități din Italia, Germania, Belgia, Franța, Portugalia și Spania. Ancheta a durat mai bine de 3 ani, operațiunea numindu-se „Evrika”.

Procurorii estimează că gruparea mafiotă a traficat în jur de 25 de tone de cocaină între octombrie 2019 și ianuarie 2022 și a mutat peste 22 de milioane de euro din Calabria în Belgia, Olanda și America de Sud.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Instalată în Calabria, în sudul Italiei, 'Ndrangheta este considerată cea mai mare şi mai puternică grupare criminală din Europa, surclasând Cosa Nostra.

Amintim că, joi, capul mafiei ‘Ndrangheta a fost arestat, la ieşirea dintr-o catedrală din Genova.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇