OMS: Numărul de cazuri noi de Covid raportate săptămânal s-a dublat la nivel global în ultimele două luni

OMS: Numărul de cazuri noi de Covid raportate săptămânal s-a dublat la nivel global în ultimele două luni

Numărul de noi cazuri de COVID-19 raportate săptămânal aproape s-a dublat la nivel global în ultimele două luni.

Astfel, se apropie de cea mai mare rată observată până în prezent în perioada pandemiei, a declarat vineri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează Reuters.

"Cazurile şi decesele continuă să crească la un nivel îngrijorător", a spus el într-o conferinţă de presă axată pe Papua Noua Guinee şi regiunea Pacificului de Vest.

Specialistul s-a arătat foarte îngrijorat de posibilitatea unei epidemii mai mari în Papua Noua Guinee. În acest context, este vital ca ţara să primească mai multe vaccinuri anti-COVID19 cât mai curând posibil.

ADVERTISING

Papua Noua Guinee a raportat peste 9.300 de cazuri de COVID-19 şi 82 de decese.

"Deşi aceste cifre sunt în continuare mai mici decât în alte ţări, creşterea este puternică, iar OMS este foarte îngrijorată de posibilitatea unei epidemii mult mai mari".

Ministrul Sănătăţii din Papua Noua Guinee, Jelta Wong, a declarat că este o provocare continuă ca locuitorii ţării să fie determinaţi să poarte măşti şi să li se înlăture neîncrederea în legătură cu această boală, ceea ce complică eforturile de vaccinare.

ADVERTISING

Oficialii OMS au declarat că trei echipe medicale de urgenţă au sosit în Papua Noua Guinee săptămâna aceasta din Australia, Statele Unite şi Germania.

"Situaţia este extrem de dificilă în acest moment", a spus Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest, în legătură cu situaţia din Papua Noua Guinee.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇